-- OGLAŠEVANJE --

Objavljen razpis, preko katerega gre v Zasavje skoraj 8 milijonov evrov

-- OGLAŠEVANJE --

To so sredstva namenjena Zasavski premogovni regiji, torej občinam Zagorje, Trbovlje in Hrastnik, ki imajo degradirane površine od časov izkopavanja v rudnikih. Zasavci so složno določili, da bodo sredstva izkoristili za OIC Lakonca v Trbovljah, OIC Kisovec v Zagorju in OIC Rudnik v Hrastniku. 

Mesto Akrobatov

Največji del naj bi namenili v Trbovlje na Lakonco, kjer se bo vzpostavila obrtno industrijska cona in s tem prostor za Mesto Akrobatov, katerega gradnjo napoveduje Dewesoft.

Ministrstvo za kohezijo in regionalni razvoj je prejšnji teden objavilo razpis, ki je usmerjen v funkcionalni razvoj in revitalizacijo ekonomsko poslovne infrastrukture na saniranih površinah, povezanih s premogovništvom in rabo premoga v Zasavju. Koriščenje sredstev bo mogoče v letih od 2024 do 2026, bo pa tokrat država primaknila 15 odstotkov, večina bo pokrita iz evropskih sredstev. Nepovratna sredstva Sklada za pravičen prehod bodo v 100 odstotkih pokrila stroške izgradnje oziroma opremljanja poslovnih con.

Kot pojasnjujejo na Regionalni razvojni agenciji Zasavje, kjer bodo prevzeli funkcijo koordinatorja, “razpis spodbuja razvoj podjetništva in zaposlovanja ter prestrukturiranje premogovnih regij v smeri prehoda v nizkoogljično gospodarstvo. Ciljna skupina razpisa so podjetja, ki bodo poslovala v izgrajenih ali razširjenih poslovnih conah. Upravičeni prijavitelji so občine iz ožjega območja Zasavske premogovne regije: Hrastnik, Trbovlje in Zagorje ob Savi. Lokacije projekta so lahko samo na območjih, ki so opredeljena kot degradirana ali neposredno na premogovnem območju.”

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

-- OGLAŠEVANJE --