17.3 C
Trbovlje
sreda, 5. oktobra 2022
ZON.siAktualnoIščejo prostovoljce

Iščejo prostovoljce

Tudi letos, kot že nekaj let doslej na zasavskih pokopališčih ob 1. novembru poteka akcija Manj svečk za manj grobov.

“Izvorno zasavski projekt je že pred leti prerasel svoje prvotne okvire in postal vseslovenski,” ponosno poudarijo organizatorji. Letos poteka kar v 14 slovenskih občinah, rdeča nit pa seveda ostaja enaka. S projektom na eni strani zmanjšujejo pretirano okraševanje grobov ob 1. novembru, na drugi strani pa zbirajo sredstva za nakup opreme, ki rešuje življenja.

Zasavci povezani
sveče1

Zasnova projekta pa je letos malce drugačna, in sicer, vsa sredstva, ki bodo zbrana v eni občini, tudi ostanejo v tej občini. Primož Jelševar, oče projekta, je zasavske občine povezal. “V Zasavju smo stopili skupaj in tako nadaljujemo tradicijo povezovanja občin tako, da zbrana sredstva namenjamo skupnemu zasavskemu cilju. Takšen način povezovanja občin Trbovlje, Zagorje in Hrastnik je v tem projektu unikaten in že več let dokazuje, da ima veliko dodano vrednost v krepitvi povezovanja.”

Varovanci VDC komaj čakajo na novo (pre)potrebno vozilo.
Varovanci VDC komaj čakajo na novo (pre)potrebno vozilo.

Zasavci letos zbiramo za Varstveno delovni center Zagorje ob Savi, kjer bodo vsa zbrana sredstva namenili nakupu nujno potrebnega specialno opremljenega kombija za prevoze oseb z epilepsijo. Skupaj bo v projektu sodelovalo več zasavskih društev s skoraj 100 prostovoljci. Pomoč še iščejo, vsi ki bi se želeli priključiti, se lahko obrnete na Matejo Jelševar, na številko 031 802 334 ali preko e-pošte na matejajelsevar@yahoo.com. 

Manj svečk za reševalna nosila

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

Popolna zapora ceste nad Abecedo

Občina Hrastnik obvešča, da bo popolna zapora lokalne ceste LC 122020 HRASTNIK–PRAPRETNO–HRASTNIK na odsek ABCDE–Prapretno–odcep Retje. Zaradi gradnje kanalizacije bo popolna zapora lokalne ceste od...
X