31.6 C
Trbovlje
sreda, 28. julija 2021
ZON.siAktualnoInšpekcijski pregled odločil - ali so v Hrastniku res cepili mimo vrste?

Inšpekcijski pregled odločil – ali so v Hrastniku res cepili mimo vrste?

Kup obtožb o neupravičenem cepljenju, oziroma cepljenju mimo vrste, je priletelo na družabnih omrežjih zoper ZD Hrastnik. Ker je v enem izmed sporočil šlo tudi za javno razžalitev, je direktor Gregor Pajić ukrepal po sodni poti, zdravstvena inšpekcija pa je z veči obiski tako cepilnih mest v Hrastniku kot preveritve sistema včeraj poslala svojo razsodbo. 

Aprilski inšpekcijski nadzor zdravstvenega inšpektorata, ki je preverjal izvajanje cepljenja kot ga opredeljuje Nacionalna strategija proti COVID 19, je bil včeraj ustavljen, saj v ZD Hrastnik ni bilo ugotovljenega neskladja. Inšpektorat je odločil, da razlogov za nadaljevanje postopka ni.

Gregor Pajić

“Vse informacije o domnevnih nepravilnostih, ki so se pojavile v medijih in na družbenih omrežjih, smatramo za zlonamerne” pravi Pajić, ki meni da so osebe z razširjanjem le tega poskušale škodovati predvsem zdravstvenim delavcem, ki predano opravljajo svoje delo in tudi ugledu zdravstvenega doma.

Ob tem pa je direktor hrastniškega doma še sporočil, da imajo v občini eno najvišjih stopenj precepljenosti. S prvim odmerkom je cepljenih 23,8 odstotka prebivalcev, z drugim pa bo konec tedna 10 odstotkov. V Hrastniku je covid prebolelo 11,2 odstotka občanov.

V Hrastniku najdeš “Seznam delovnih petkov”, dežurnega zobozdravnika pa ne!

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Priložnost za delo v Dewesoftu. Te zanima?

Trboveljsko podjetje Dewesoft ves čas išče nove sodelavce. V 20 letih kar so na trgu večajo svoje prostore, število zaposlenih in seveda tudi dobiček. Poleg...