17.2 C
Trbovlje
petek, 1. decembra 2023
ZON.siAktualnoHrastničani v posel s Petrolom in Javno razsvetljavo

Hrastničani v posel s Petrolom in Javno razsvetljavo

1,7 milijona evrov težko pogodbo je občina Hrastnik podpisala s Petrolom za izvedbo celovite energetske sanacije 4 javnih objektov. Pri posodobitvi javne razsvetljave bo sodelovalo tudi ljubljansko podjetje Javna razsvetljava.

Energetska sanacija Osnovne šole narodnega heroja Rajka, zimskega bazena in Športne dvorane Hrastnik ter občinske stavbe se bo v večjem delu izvajala po modelu javno-zasebnega partnerstva, prek katerega zasebni partner investira v energetsko sanacijo objekta in zagotavlja minimalni nivo prihrankov, javni partner pa ga skozi te prihranke poplača, so sporočili s hrastniške občine. Dela naj bi končali oktobra letos.

430.000 evrov za javno razsvetljavo

Skupaj z družbo Javna razsvetljava je Petrol pridobil 15-letno koncesijo za izvajanje posodobitve javne razsvetljave v Hrastniku. V prvem letu bo v obnovo javne razsvetljave, ki naj bi jo zaključili junija letos, vloženih 430.000 evrov.

SORODNI ČLANKI:

Zamenjati bodo morali kar 800 svetilk

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

Mladoletnik na neregistriranem mopedu, za povrh pa še napihal

Minuli teden so policisti na območju Zasavja poleg rednih nalog obravnavali še: PP Hrastnik V ponedeljek ob 13. uri v Trbovljah prometno nesrečo z materialno škodo,...