-- OGLAŠEVANJE --

Hologrami ne le v filmih, tudi v Trbovljah! Brezplačen ogled!

Vprašanja, ki jih bodo Zasavci lahko reševali na domačih, trboveljskih tleh. Tokrat že osmi festival, kjer se iz oči v oči soočimo s trenutno v svetu najsodobnejšo tehnologijo in razvojem nove dobe. Letošnji cilj organizatorjev je, da »med ljudi vnesemo ščepec dvoma o vseh in o vsem«.

-- OGLAŠEVANJE --

Nadzor nad našim privatnim življenjem

»Želimo spodbuditi razmišljanje posameznika o vseh stvareh, ki se nam na vsakodnevni ravni dogajajo s strani novih virtualnih tehnologij,« opiše tematiko letošnjega Speculum Artiuma direktor DDT Zoran Poznič, ki je prepričan, da se niti ne zavedamo, kakšen nadzor se izvaja nad našim privatnim življenjem. »Gre za poseg v naš intimni prostor in gre za manipulacijo vsega z vsem.«

Direktor DDT, Zoran Poznič.
Direktor DDT, Zoran Poznič.

»Poglejte, kako smo na račun lažnega občutka varnosti pripravljeni dovoliti, da nam na letališčih gledajo v riti.«

Ustvarjen je lažen občutek varnosti, nadaljuje direktor, za katerega, kot pravi, trošimo denar in energijo: »Vedno smo v nekakšni vojni.« Če ne v vojni proti terorizmu ali drogi pa proti globalnemu segrevanju, v resnici pa gre za manipulacijo.

Zato je letošnji festival namenjen notranjim občutkom in ozaveščanju človeka, da stvari, ki se mu dogajajo vedno ponovno ovrednoti.

Obiskovalce “firbec” daje, kaj bo spektakularnega tokrat

Priprave na festival v polnem teku.
Priprave na festival v polnem teku.

Delavnice, umetniške postavitve, vrhunske tehnologije, razvojne rešitve …

Na Speculumu se bodo predstavili umetniki iz vsega sveta – ZDA, Japonske, Turčije, Libanona, evropskih držav in seveda tudi domači, slovenski in zasavski.

Dron – kot muha na pleši ali robotek v naših žilah

speculum 2016_3
Mednarodna družba bo kmalu zbrana v Trbovljah.

Unicef bo v Trbovljah predstavil virtualno aplikacijo, s katero lahko v realnem svetu v 3D navidezni realnosti vstopamo v begunski center, svoje zgodbe bo obiskovalcem predstavil tudi Amnesty International. Ste že slišali za holograme? Navidezne predmete, naj ostane skrivnost katere, bodo obiskovalci videli v trboveljskem delavskem domu. In, da ne pozabimo, veliko vlogo bodo tokrat imeli droni – kot muhe, ki pristanejo na naši pleši ali kot interaktivni robotki, ki potujejo po naših žilah. Torej kot ultimativna naprava za nadzor posameznika.

Speculum odpira svoja vrata vsem generacijam jutri, v četrtek, 13. oktobra, ob 19. uri. DD Trbovlje.

Program najdete TUKAJ!

FOTO: Kaj vse zna Asimo?

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

FOTOGALERIJA: Gasilci so se sami “lotili” evropskih projektov, s katerimi posodabljajo svoje prostore in opremo

Kar sami so pripravili projekt, se javili na razpis za evropska sredstva in z njimi postavili sončno elektrarno na streho ter prenovili prostore. Gasilski...
-- OGLAŠEVANJE --