4.2 C
Trbovlje
petek, 1. decembra 2023
ZON.siAktualnoGremo v Hrastnik na Hï Festival! Pridi še ti - na rock koncert...

Gremo v Hrastnik na Hï Festival! Pridi še ti – na rock koncert ali tehno žur!

Ta vikend se bo Zasavje (znova) uvrstilo na seznam festivalskih destinacij v središču Slovenije. Energijo velikih festivalov boste tako lahko začutili samo korak stran – na domačih tleh v Hrastniku! Danes se namreč na območju stareih rudniških površin, torej v okolici “kompreshausa”, prične četrta izvedba Hï Festivala, ki bo v Zasavje pripeljal velike rock zvezde slovenske scene ter zveneča domača in tuja imena elektronske glasbe. 

Čas bo za druženje, srečanje, ustvarjanje novih spominov, in to ob noro dobri glasbi, pravijo ustvarjalci festivala, ki je skozi leta prerasel v pomemben vseslovenski glasbeni festival. Tako bodo nocoj na glavni oder stopili stari rockovski mački Big Foot Mama, množico pa bodo pred tem ogreli vse bolj priljubljeni štajerski skatepunkerji Alo!Stari. Seveda bodo priložnost dobili tudi domačini – na velikem odru se bo za konec večera predstavila zasedba Warning. Na odru z elektronsko glasbo pa bodo plošče vrteli številni DJ-ji, med njimi Veztax, Gumja in Lilson

Jernej Peklar

“Za nepozabno festivalsko izkušnjo bo poskrbelo že samo prizorišče nekdanjega rudnika,” obljublja Jernej Peklar, koordinator festivala, ki v Hrastniku pričakuje okoli 2000 obiskovalcev z vseh koncev Slovenije, ti pa bodo imeli priložnost Hrastnik spoznati od blizu tudi čez dan, saj bodo lahko kampirali v Hï Village vasi. “Poskrbljeno bo tudi za hrano, cocktaile in športne aktivnosti z turnirji v odbojki 3na3, ping pongu in namiznem nogometu,” še naštejejo nekaj dogajanja organizatorji, prepričani, da bo edinstvena festivalska lokacija poskrbela za nepozabno doživetje in izražala energijo velikih festivalov. 

Projekt povezuje številne mlade Hrastničane

Hï Festival združuje mlade Hrastničane in obiskovalce z vseh koncev Slovenije. Foto: arhiv Hï Festivala

Sam festival pa je po besedah Peklarja pomemben tudi za lokalno skupnost, predvsem za mlade, ki kot prostovoljci z veseljem sodelujejo pri organizaciji celotnega dogodka. “Nihče v ekipi ni starejši od 29 let, tako da je to projekt, ki povezuje mlade Hrastničane, tudi številne take, ki še ne vedo, kaj bi počeli v življenju, in jim je lahko iztočnica za nadaljnje delo,” pravi Peklar, ponosen, da je Hï festival v preteklih letih postajal tako priljubljen, da letos gosti tako zvečena imena, kot je zasedba Big Foot Mama.

Ponosen pa je tudi na to, da mladi na festivalu tkejo prijateljstva in spletajo tudi ljubezenske vezi. “Ravno zdajle je prišlo dekle iz Litije povedat, da imata s fantom S Koroške, s katerim sta se spoznala na lanskem festivalu, letos spet tukaj obletnico,” je nasmejano povedal Peklar in priznal, da je med takšnimi pari tudi sam z dekletom, s katerim sta se na festivalu spoznala pred štirimi leti. “Tudi to je nekaj, zaradi česar je festival nekaj posebnega,” je še v smehu dodal Peklar. 

SORODNI ČLANKI:

Hrastnik bo »pokal po šivih«

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

Mladoletnik na neregistriranem mopedu, za povrh pa še napihal

Minuli teden so policisti na območju Zasavja poleg rednih nalog obravnavali še: PP Hrastnik V ponedeljek ob 13. uri v Trbovljah prometno nesrečo z materialno škodo,...