2.7 C
Trbovlje
petek, 9. decembra 2022
ZON.siAktualnoHrastnik bo »pokal po šivih«

Hrastnik bo »pokal po šivih«

Mesec avgust bo občanom občine Hrastnik prinesel kar nekaj dogodkov.

Že peto leto zapored Mladinski center Hrastnik organizira festival Mesto živi. Festival bo svoja vrata odprl danes, 13. avgusta, s smoothie barom in stand up večerom pri spomeniku rudarja. Pisano pa bo tudi v naslednjih dneh, saj bodo organizirali delavnice z grafiti, jogo ter plesom. V večernih urah se bodo lahko Zasavci sproščali ob kavarniški glasbi. Hrastnik je mesto z izrazitim industrijskim in rudarskim pečatom, zato skušajo s festivalom mesto oživeti ter dokazati, da so mladi nosilci vsega dogajanja, nam sporoča Jani Medvešek direktor Mladinskega centra Hrastnik.

Mesto živi je hkrati tudi uvod v glasbeni Hï festival, ki bo letos potekal na novi lokaciji. Na vprašanje, zakaj letos nova lokacija, nam je predsednik študentske organizacije, Jernej Peklar, pojasnil: »Gre za nov projekt, ki je združil že obstoječa festivala Štuor in KUMfest. Potreba po prostoru je v mestu žal premajhna in smo se zato odločili, da lokacijo prestavimo.« Na odru se bodo zvrstili različni izvajalci: Mambo Kings, Lea Sirk, Chainbrake, SKAZI, Metodi Hristov, Mike Vale, Rook ter še ogromno drugh. Poskrbljeno bo za vse starostne skupine, saj bodo imeli na voljo poleg večernega dogajanja tudi dnevno. Letos prvič pa bo na voljo tudi brezplačno kampiranje, a le s predhodno prijavo. Tako, da si le zagotovite mesto in se izognite nevšečnosti s prevozom, saj bo cesta »čez hrib« ZAPRTA od srede, 15.8., do nedelje, 19.8.

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

Na trboveljskem parkirišču pisana druščina takšnih in drugačnih

Dobra novica za kupce je, da so se cene rabljenih vozil ustalile, s tem pa je trg rabljenih vozil zopet postal konkurenčen in zanimiv,...
X