-- OGLAŠEVANJE --

Gospodarstvo še čaka na obljubljene milijone iz Sklada za pravični prehod

Regionalna razvojna agencija Zasavje je prejšnji teden vnovič pozvala Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport za pojasnilo glede predvidene objave razpisa za produktivne naložbe iz Sklada za pravični prehod in razlogih za odlašanje z objavo.

-- OGLAŠEVANJE --
Jani Medvešek, RRA Zasavje

Razpis naj bi bil sprva objavljen že konec lanskega leta, nam je objasnil Jani Medvešek iz RRA Zasavje. “Zadnja informacija, ki smo jo nato imeli, je bila, da bo razpis objavljen v drugem kvartalu letošnjega leta. Ker pa je april že v celoti minil, smo povprašali, kaj se dogaja. Gospodarstvo namreč že dolgo čaka na ta razpis,” je še razložil. V skladu bo za produktivne naložbe malim in velikim podjetjem na voljo 10 milijonov, velikim pa 15 milijonov evrov.

Iz Direktorata za razvojna sredstva na ministrstvu so sporočili, da predvideni rok objave ostaja 2. kvartal leta 2024. Ob tem pa podali še informacijo, da bodo skrajni rok za zaključek projektov podaljšali za eno leto, in sicer do junija 2027. Medvešek je ob tem poudaril, da bo ob tem izpeljava projektov lažja, sama izvedba pa kakovostnejša.

Napoved prvih razpisov Sklada za pravični prehod, ti bodo v Zasavje prinesli preko 74 milijonov evrov

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Mladi zagorski nogometaši odlični 5. med 40 ekipami

Med 40 ekipami na turnirju Dragan Mance CUP so mladi zagorski nogometaši dosegli vrhunsko 5. mesto. "Udeležba na takšnem dogodku je za naše mlade nogometaše...
-- OGLAŠEVANJE --