17.5 C
Trbovlje
nedelja, 19. septembra 2021
ZON.siAktualnoGlavne investicije komunale v letu 2017

Glavne investicije komunale v letu 2017

Delitev stroškov ogrevanja in ogrevanja tople vode, 400 metrov vročevoda, obnova naprave SPTE in obnova ali rušenje toplarniškega dimnika, so večje investicije, ki jih čakajo v prihodnjem letu, so izpostavili na Komunali Trbovlje.

Nova aplikacija za občane

V letu 2017 bodo razvijali predvsem gradbeno dejavnost. “Poseben poudarek bomo dali tudi delitvi stroškov ogrevanja in ogrevanja tople vode, ki jo trenutno izvajajo različni izvajalci. Občanom bomo ponudili novo aplikacijo, ki bo cenovno ugodnejša,” pravijo na Komunali Trbovlje.

1,4 milijona za obnovo SPTE in 430 metrov vročevoda

V drugi polovici leta naj bi obnovili tudi proizvodno napravo  za soproizvodnjo toplote in električne energije SPTE 1. Vrednost investicije ocenjujejo na 1,4 milijona evrov. “Agencija za energijo je 16. decembra objavila Javni poziv za vstop projektov v podporno shemo. Čakamo na potrditev projekta.”

Na relaciji Komunala Trbovlje – Gasilski dom Trbovlje bodo zgradili 430 metrov vročevodnega omrežja in toplotno postajo v Gasilskem domu Trbovlje, za kar je v okviru obnovitvenih investicij komunale predvidenih 300.000 evrov.

Bodo rušili dimnik?

Dimnik Toplarne Polaj je bil zgrajen leta 1984 za odvajanje dimnih plinov iz premogovnih kotlov, ne obratuje že od 1993, ko je toplarna prešla s premoga na zemeljski plin.

Zadnji pregled skoraj 70-metrskega dimnika toplarne oktobra letos je pokazal poškodbe zunanjega plašča dimnika in šamotne opeke, zato je Komunala Trbovlje naročila študijo možnih scenarijev za rušitev oziroma sanacijo dimnika.

“Študijo izdeluje Gradbeni inštitut ZRMK in bo gotova februarja 2017, v njej bosta oba scenarija tudi okvirno finančno ovrednotena. Za leto 2017 planiramo 100.000 evrov za njegovo obnovo oziroma rušenje,” so nam povedali na Komunali Trbovlje.

SORODNI ČLANKI:

Toplarno čaka milijonska investicija

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Toliko povpraševanja, da bodo v Zasavju cepili še v soboto in nedeljo

Iz zasavskih cepilnih centrov na pragu tega konca tedna sporočajo, da odpirajo tudi sobotne termine za namen cepljenja, v Zagorju pa bodo cepili celo...