-- OGLAŠEVANJE --

Gasilci iz Čemšenika ogorčeni: Neznanec razbil vrata in iz gasilske blagajne pobral gotovino

-- OGLAŠEVANJE --

Konec tedna je gasilce PGD Čemšenik pričakalo neprijetno presenečenje. Ob vstopu v gasilski dom so opazili poškodovano ključavnico na vratih klubske sobe in iz blagajne pobran denar, ki ga skrbno hranijo za najbolj nujne stvari. 

Darko Šerak

Dogodek je gasilcem povzročil neugodne občutke. “Vedno, ko smo prišli v dom, smo vedeli kaj pričakovati. Vedeli smo, da bodo stvari tam, kjer morajo biti in da bodo vse zadeve delovale. Sedaj pa ni več tega občutka. Ni več takšnega zaupanja kot si ga imel prej.“, predsednik PGD Čemšenik Darko Šerak razočarano pove in ob tem doda: “To ni napad samo na PGD Čemšenik, to je napad na celotno gasilsko organizacijo.

 

Ostali so brez gotovine, gasilski pripomočki ostali nedotaknjeni

Po besedah predsednika PGD Čemšenik naj bi nepridipravi vlomili v gasilski dom nekje od srede do petka. Ker prostorov ne uporabljajo vsak dan, so šele v soboto ob vstopu v dom opazili uničeno ključavnico na vratih. Pregledali so prostore in ob ugotovitvi, da denarja, ki so ga hranili v blagajni enostavno ni več, takoj obvestili policijo.

Obvestilo o vlomu v prostore vaških gasilcev so zagorski policisti prejeli v soboto popoldan. Kaj več s strani policije trenutno nismo izvedeli, so pa nam zagotovili, da primer preiskujejo in bodo o vseh ugotovitvah obvestili pristojno tožilstvo.

Prvič v zgodovini društva z 90-letno tradicijo takšen incident

Prvič v zgodovini društva, ki v letošnjem letu praznuje 90-letnico delovanja, je prišlo do takšnega incidenta. Vsi člani delujejo prostovoljno. V svojem prostem času ob rednih službah in povsem iz dobre vere skrbijo za skupnost in pomagajo ljudem v Čemšeniku in širše. Letos so sodelovali tudi pri gašenju požara na Krasu. Prav zaradi naštetega si je dejanje neznanega storilca težko razložiti. V društvu so šokirani in upajo, da bodo vlomilca v najkrajšem času našli.

FOTO: Ob ustanovitvi, leta 1932, so imeli prvega pomočnika – ročno dvokolno brizgalno

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Po desetletju bivanja v nekdanji tovarni skoraj prepolovljen vpis

Letos je točno 10 let, kar so se najmlajši Zagorjani preselili v preurejene prostore nekdanje tovarne Lisca.  Pred vselitvijo so bili oddelki vrtca razseljeni po...
-- OGLAŠEVANJE --