-- OGLAŠEVANJE --

Funkl: “Ta del mesta bo dobil popolnoma novo podobo”

»Center kraja bomo uredili na način, da bomo že obstoječim prostorom dali nove vsebine,« je na novinarski konferenci ob prihajajočem občinskem prazniku napovedal Marko Funkl, župan Hrastnika. Zagotovil je, da bo del mesta, ki je bil dolgo pozabljen, dobil povsem novo podobo.

-- OGLAŠEVANJE --

Na območje okoli rudniške stavbe je s tem ciljal. Center Hrastnika je zdaj ena velika dolga hala z 18 lastniki. Zato bo potrebno veliko napora in truda, da bo zgornji del Hrastnika dobil novo podobo. Na tem mestu želi občina oživiti prostore, ki bodo namenjeni podjetništvu, kulturi, trajnostnim zgodbam, nevladnikom, turizmu in tudi vsem Hrastničankam in Hrastničanom, je dejal prvi mož Hrastnika. »Na zapuščini rudnika gradimo naprej za naše zanamce«.

Občina želi revitalizirati Hrastnik, da bi na tem bregu potoka Boben, ki je bil doslej neurejen, poskrbeli za urbanistično ureditev. Najnovejši projekt je vzpostavitev OIC Rudnik, kjer bodo preuredili kompresorsko postajo in okolico, obenem pa se na to območje navezuje tudi gradnja doma starejših na Leši in stanovanja na Resnici.

Prihodnji teden prihaja minister – jasno bo, kdaj gradnja na Leši

Na konferenci smo predstavniki medijev izvedeli še, da bo prihodnji teden v Hrastniku minister za solidarno prihodnost, ki naj bi podpisal zadnje dokumente potrebne za pričetek gradnje na Leši. Ker pa ima občina željo, da bi poleg doma zgradili še oskrbovana stanovanja, bo to zagotovo vprašanje ob obisku predstavnikov vlade. »Pričakujem, da bo minister povedal, da je časovnica za začetek izgradnje naslednjo pomlad,« je optimistično dodal Funkl.

Kako se izmika gradnja na Leši – in to že desetletja – TUKAJ!

Medtem pa se bo občina resno lotila projekta izgradnje stanovanj na Resnici, kjer naj bi v prvi fazi mesto dobilo 72 novih namestitvenih kapacitet. »Stanovanja so poleg obrtno industrijskih con naša prioriteta,« je zagotovil naš sogovornik, ki upa, da bi drugo fazo, torej še enkrat 72 stanovanj, prevzel stanovanjski sklad in jih gradil skoraj sočasno s prvo fazo. Po najboljšem scenariju bodo stanovanja začeli graditi začetek leta 2025.

V istem letu naj bi se začela tudi dela v rudniški obrtni coni, kjer bodo poleg prenove kompresorske postaje nanjo namestili tudi sončno elektrarno.

Zadnje obljube, da bo gradnja stanovanj na Resnici jeseni 2024 očitno ni uresničena. Pa poglejmo, kako je bilo na začetku leta:

Gradnja naselja na Resnici letos jeseni. Kdaj bodo stanovanja pripravljena za vselitev?

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

-- OGLAŠEVANJE --