-- OGLAŠEVANJE --

FOTOGALERIJA: Zaradi sanacije po poplavah v Litiji, bo gradnja šole v Hotiču potekala v dveh fazah

-- OGLAŠEVANJE --

Junija 2022 so v Zgornjem Hotiču postavili temeljni kamen. Gradnja vzgojno-izobraževalnega objekta, ki bo vseboval prostore za podružnično šolo Hotič, vrtec in večnamensko dvorano, se je tako začela. Končali naj bi jo v letošnjem letu, zdaj so bili primorani, zaradi stroškov sanacije škode po poplavah v Litiji, načrte malce spremeniti.

Gradnja se bo razdelila na dve fazi

Poleg stare hotiške šole je že zrasel nov objekt, ki bo zaradi nove razdelitve finančnih sredstev po poplavah popolnoma zaključen šele naslednje leto. “Zaradi novih prioritet in stroškov poplav, se bo gradnja razdelila na dve fazi,” razloži župan Litije Franci Rokavec in doda, da to ne pomeni, da šola letos ne bo zaključena.

Da se bodo lahko septembra učenci usedli v šolske klopi nove šole, bodo poskrbeli že v prvi fazi, ki bo vključevala zaključek celotnega dela šole z najbolj osnovno zunanjo ureditvijo. “Rušitev sedanje šole in ureditev novih parkirišč in zunanjega igrišča bi po terminskem planu prenesli v izvedbo v prihodnjem letu. Tako bi otroci lahko že v septembru šli v novo šolo, mi pa bi v letu 2025 zaključili še drugo fazo projekta,” spremembo pri gradnji šole v Hotiču pojasni Rokavec.

FOTO: Nova šola z vrtcem in večnamensko dvorano v Hotiču

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

FOTOGALERIJA: Vse kar zadnjih 100 let nastaja v Trbovljah, temelji na uporu

Vse kar je v zadnjih 100 letih v Trbovljah nastalo in nastaja, po mnenju Pozniča, v resnici temelji na uporu. »Na uporu proti revščini,...
-- OGLAŠEVANJE --