-- OGLAŠEVANJE --

FOTOGALERIJA: 80 let, ko so godbeniki odšli v partizane

V športni dvorani na Logu je prejšnjo nedeljo zaigrala godba VII korpusa. Tokratni koncert, ki je bil posvečen 80. letnici skupinskega odhoda godbe v partizane, se je glasil "Knapušna v uporu«.

-- OGLAŠEVANJE --

Mineva 80. obletnica od dneva, ko je takratni dirigent Jože Brun organiziral odhod godbe v partizane. Godbeniki so se skupaj z inštrumenti in notnim gradivom peš preko Kala in Mrzlice odpravili proti Beli krajini, kjer so jih razdelili v dve enoti. Glavnina Hrastničanov je sestavljala godbo VI. Korpusa, del pa je sestavljal godbo generalštaba.

Rudarska godba je za ta jubilej pod vodstvom dirigenta Uroša Razpotnika pripravila pester program, ki je vključeval Partizanski pevski zbor iz Ljubljane z zborovodjem Jakobom Barbom ter Mladinski in otroški pevski zbor OŠ narodnega heroja Rajka Hrastnik pod vodstvom Simone Weber Goljuf. Slavnostni govornik na koncertu je bil predsednik Zveze združenj borcev za vrednote NOB Slovenije Marijan Križman. Za zaključek koncerta pa je v dvorani zadonela še melodija italijanske uporniške pesmi »Bella ciao«.

FOTO: Branko Klančar

200 let rudarjenja v Hrastniku zaključuje “rudarski koncert”

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Prostori so nabito polni – ukrepanje je nujno!

Takojšnje ukrepanje od pristojnih zato pričakujejo zasavske odrasle osebe z intelektualno oviro in vsi, ki jih v življenju podpirajo. Sestavili so skupino za vizijo...
-- OGLAŠEVANJE --