-- OGLAŠEVANJE --

FOTO: Zlati kuolm 2023 domov odnesla Rudnik Sitarjevec in Poletni oder Trbovlje

-- OGLAŠEVANJE --

Na sobotnem Funštercu, kulinaričnem festivalu, ki v Hrastniku šteje že več kot 10 let, smo podelili tudi nagrade najboljši turistični atrakciji in najboljši zasavski prireditvi. 

Tokrat prvič tudi najboljša prireditev

Zlati kuolm, Foto: Julija Pristovec

Po spletnem glasovanju, kjer smo izluščili v vsaki kategoriji po 5 dobitnikov, je izbirala 10-članska komisija. Največ točk je dobil Rudnik Sitarjevec iz Litije, na drugo mesto se je uvrstil trboveljski bazen, tretje mesto pa je dobil Skate park Ledenica.

Tokrat prvič smo v sklopu Zlatega koulma, katerega namen je spodbujanje turizma ali vsaj razmišljanja o turizmu v zasavski regiji, izbirali tudi najboljšo zasavsko prireditev. Seveda Funšterca nismo uvrstili med predloge, čeprav bi si prireditev to zaslužila, se je pa od 10 zasavskih dogodkov na prvo mesto uvrstil Poletni oder Trbovlje. Drugo in tretje mesto sta zasedla Jamatlon ter Mlada zagorska noč.

Stekleni skulpturi, ki ju je za nagrajenca podaril steklopihalec Hrastničan Rado Kališnik, sta unikatni spomin. Ročno narejeni umetnini sta tudi ročno gravirani. Še en Hrastničan, Slavko Gornik, je poskrbel, da v čudovitih steklenih stvaritvah piše Zlati kuolm 2023.

FOTO: Zlati kuolm 2022 je dobil najbolj železni zasavski rudar

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Prostori so nabito polni – ukrepanje je nujno!

Takojšnje ukrepanje od pristojnih zato pričakujejo zasavske odrasle osebe z intelektualno oviro in vsi, ki jih v življenju podpirajo. Sestavili so skupino za vizijo...
-- OGLAŠEVANJE --