-- OGLAŠEVANJE --

FOTO: Zaključili s prenovo, do konca 2024 še sončna elektrarna. Nato sledi …

-- OGLAŠEVANJE --

Občina Hrastnik je s končano energetsko sanacijo Zdravstvenega doma Hrastnik dodala kljukico na seznam javnih objektov urejenih v smeri zmanjševanja ogljičnega odtisa. Do konca prihodnjega leta naj bi na streho zdravstvene ustanove namestili še sončno elektrarno. 

Predstavniki občine, ZD Hrastnik in izvajalci.

V dobrih 600 tisoč evrov težko sanacijo so v Hrastniku zapakirali nov ovoj stavbe, kar bo pripomoglo k učinkoviti rabi energije ter udobju uporabnikom objekta. Izolirali so tudi podstrešje – to naj bi prispevalo k boljšemu vzdrževanju temperaturnih pogojev v objektu. Izvajalci, AMD gradnje, so uredili odvodnjavanje in s tem preprečili vlažnost, ki pesti stavbo zdravstvenega doma že dalj časa.

Sodoben prezračevalni sistem je zdaj speljan po vsej stavbi, še izvemo. Staro razsvetljavo so zamenjala varčnejša LED svetila. Kot rečeno bo naslednji korak sončna elektrarna, ki bo, po besedah župana Marka Funkla, ne le pokrila potrebe samega objekta, temveč bo proizvedena elektrika bistveno višja od potreb ustanove.

Hrastniška občina je za novo obleko zdravstvenega doma in že naštete adaptacije odštela dobrih 400 tisoč evrov lastnih sredstev, preostanek je primaknila država.

“Majhen zdravstveni dom, majhni koraki”

Direktor ZD Hrastnik, Sebastjan Ašenberger

Funkl je obljubil, da bo novi direktor ZD Hrastnika Sebastjan Ašenberger v kratkem pripravil tudi seznam nujnih investicij za naslednjih 5, 10 let, nato bodo skupaj določil časovnico. “Kot prvo – energetska sanacija stavbe in lep zunanji ovoj, nam dajeta odgovornost, da uredimo tudi notranjost,” pravi Ašenberger, ki poudari, da gre za majhen dom, zelo omejen pri svojih investicijah. Prva večja investicija, ki je v resnici že v teku, bo nakup reševalnega vozila. Direktor pa si želi tudi, da bi v doglednem času prenovili ginekološko ambulanto in uredili prostor za nov program – pulmologijo. “Majhen zdravstveni dom, majhni koraki,” zaključi pulmolog, ki je v vodenje hrastniškega doma prevzel konec tega poletja.

Novi direktor ZD Hrastnik: “Bili smo slabi ribiči, je pa bilo kar nekaj takšnih, ki so v naših ribnikih plenili.”

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Po desetletju bivanja v nekdanji tovarni skoraj prepolovljen vpis

Letos je točno 10 let, kar so se najmlajši Zagorjani preselili v preurejene prostore nekdanje tovarne Lisca.  Pred vselitvijo so bili oddelki vrtca razseljeni po...
-- OGLAŠEVANJE --