-1 C
Trbovlje
četrtek, 30. novembra 2023
ZON.si1+1=2FOTO: V Trbovljah dobili novega župana

FOTO: V Trbovljah dobili novega župana

Novi trboveljski župan je danes postal Nejc Škoberne, ki mu je vodenje občine za en dan prepustila trboveljska županja.

V sejni dvorani pravkar poteka uradni sprejem, na katerem so prisotni zaposleni, otroci in občani. Sledila bo izmenjava mnenj med mladim županom in županjo, nato bo na vrsti predaja poslov.

“Vidim, da je dela res veliko”

Nejc Škoberne

“Šele dobro uro sem na tej funkciji, tako da predlogov za županjo še nimam. Sem si pa v tem času ogledal, kaj počnejo na občini in videl, da je dela res veliko,” nam je povedal mladi župan Nejc Škoberne, ki sicer obiskuje 9. b razred OŠ Trbovlje. Za to častno funkcijo je bil izbran na volitvah, pravi pa, da ima tudi sam politične ambicije.

“Da si malce odpočijem,” je v šali o razlogu za prepustitev vodenja občine za en dan mlademu županu dejala županja Jasna Gabrič in nadaljevala, da občina Trbovlje veliko dela na področju mladih, tudi v sodelovanju z Mladinskim centrom in Društvom prijateljev mladine. Na občini vsako leto dajo možnost trem mladim, da preko pripravništva dobijo priznane delovne izkušnje. “Zdi se nam pravi, da mladi spoznajo, kako poteka delo na občini.”

Ob svetovnem dnevu otroka so otroci v Sloveniji za en dan prevzeli najpomembnejše vloge v politiki, medijih, gospodarstvu, šolstvu, športu in kulturi. Gre za globalno pobudo UNICEF-a, ki daje priložnost otrokom po vsem svetu, da je njihov glas slišan in tudi upoštevan. Trboveljska občina je ena izmed 11 občin, ki je ključe mesta za en dan predala otrokom.

Fotogalerija

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

Čeprav ni posluha prevoznika, župan vztraja pri avtobusni liniji »čez hrib«

»To kar že celo leto obljubljamo, bo. Očitno smo divjina, Afrika, ki avtobusnega prevoznika niti ne zanima. Bomo pa sami.« Tako je začel župan...