21.3 C
Trbovlje
četrtek, 16. septembra 2021
ZON.siAktualnoFOTO in VIDEO: Trbovlje in rokomet z roko v roki

FOTO in VIDEO: Trbovlje in rokomet z roko v roki

Točno tako lahko v enem stavku povzamemo dogajanje v Dvorani Polaj v nedeljo, ko sta nas obiskali rokometni reprezentanci Slovenije in Tunizije.

Trboveljsko društvo RD Rudar je imelo čast in odgovornost, da v sodelovanju z Rokometno zvezo organizira pripravljalno tekmo ekip, ki bosta v avgustu udeleženki olimpijskega turnirja.

rokomet reprezentanca trbovlje (6)Vse skupaj je bilo nadaljevanje začetega in narejenega v tej sezoni, “ko smo se v društvu tako rezultatsko kot organizacijsko povzpeli stopničko više” ponosno pripovedujejo člani Rudarja. Trud in angažiranost so očitno opazili tako na Rokometni zvezi Slovenije kot tudi v širši javnosti, nenazadnje so to opazili Zasavci in z napolnitvijo dvorane v nedeljo to tudi potrdili.

“V nedeljo smo s skupnimi močmi dokazali Sloveniji, da je v Trbovljah rokomet doma in bo tako tudi v prihodnje.”

rokomet reprezentanca trbovlje (5)Pripravljalna tekma je bila druga tekma teh dveh tekmecev v pripravljalnem ciklu in naši reprezentantje so tokrat že na začetku prevzeli pobudo in takoj povedli. Naleta naših niso ustavile niti grobosti Tunizijcev na vsakem koraku in vodstvo naših je do polčasa le še naraščalo. Na odmor so odšli naši s prednostjo 13 golov (22:9). Tudi drugi polčas so tempo vzdrževali in srečanje dobili z visokih 39:24, kar je tudi najvišja zmaga v dosedanjih medsebojnih srečanjih. V petek čaka naše fante še zadnja pripravljalna tekma na domačih tleh pred odhodom v Rio. Tokrat bodo v koprski Bonifiki gostili reprezentanco Hrvaške, ki prav tako potuje na letošnje olimpijske igre.

POROČILO S TEKME

SLOVENIJA – TUNIZIJA 39:24 (22:9)
Trbovlje, 17.07.2016 ob 1800, Dvorana Polaj (1080 gledalcev); sodnika Teršek in Žibert

Slovenija: Skok, Lesjak, Blagotinšek 1, Henigman 2, Marguč 3, Kavtičnik 4, Janc 6, Dolenec 2, Cingesar 5, Skube, Poteko, Miklavčič 1, Gaber 4, Bezjak 5 (1), Razgor 1, Zarabec 4 (2), Bombač 1 (1); selektor: Veselin Vujović.

Tunizija: Missaoui, Maggaiz, Bedoui, Toumi 3, Tej, Maaref, Bannour, Bhar, Haj, Sanai 2, Boughanmi 5 (4), Saied, Hosni, Ben Salah 3, Hammed 3, Chouiref 3, Soussi 2, Jallouz 3; selektor: Zouabi Hafedh.

Sedemmetrovke: Slovenija 5 (4); Tunizija 4 (4)

Izključitve: Slovenija 6 min; Tunizija 16 min

Foto: RD Rudar

 

 

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Regija bogatejša za novo napravo za novorojenčke

Danes dopoldan je v Splošni bolnišnici Trbovlje potekala krajša slovesnost ob predaji najnovejše naprave za fototerapijo novorojenčkov, ki jo je v okviru projekta T-2 ♥...