19.2 C
Trbovlje
nedelja, 1. avgusta 2021
ZON.si1+1=2FOTO: Šola, kjer ni ocen, le veselje in užitek v glasbi

FOTO: Šola, kjer ni ocen, le veselje in užitek v glasbi

Kako drugače kot z glasbo, so včeraj v Delavskem domu Trbovlje proslavili okroglo, 25-letnico delovanja Vesele glasbene šole.

Za učence od 6 do 65 let

Na kitari in synthesizerju so se z 21-timi nastopi poslušalcem predstavili predvsem najmlajši učenci. To je bil prvi večji nastop učencev te nekoliko drugačne glasbene šole, kjer vpisujejo učence od 6 do 65 leta, pravi Ana Kralj iz Vesele glasbene šole.

Brez pehanja za ocenami

“Glasba mora biti veselje in užitek in ne prisiljevanje in pehanje za ocenami. Zato je naš program prilagojen otrokom, ki so pogosto zelo obremenjeni z različnimi dejavnostmi. Gojimo inovativen pristop k poučevanju in razvijanju posluha, teorijo pa poučujemo na izkustven način. Ocen ni,” je razložila Kraljeva, ki Veselo glasbeno šolo vidi kot dopolnitev sistemu javnih glasbenih šol.

V Veselo glasbeno šolo, ki poteka na različnih lokacijah, v Celju, Ljubljani, Zagorju in Delavskem domu v Trbovljah, vpisujejo celo leto, njihovi učenci pa lahko izbirajo med učenjem kitare, citer, klavirja in synthesizerja.

Zdaj, ko so s prvim večjim koncertom prebili led, se bodo javno predstavili vsaj enkrat ali dvakrat na leto, pravijo v Veseli glasbeni šoli.

 

Fotogalerija:

 

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Toča in neurje, najslabše v Zagorju in Trbovljah

Več gasilskih enot so morali aktivirati trboveljski in zagorski gasilci. Poleg neurja je škodo povzročala tudi toča. Nekatera območja so ostala brez elektrike. Več v...