-- OGLAŠEVANJE --

FOTO: Pred zaključkom gradnje gasilskega poligona bo potrebna še sanacija plazu

Pred letom dni se je pričela gradnja gasilskega poligona v Zagorju. Z gradnjo so že skoraj pri koncu, a je dela ustavil prej speči plaz.

-- OGLAŠEVANJE --

Zaključek gradnje gasilskega poligona v Zagorju je zmotil zemeljski plaz. Dušan Vižintin iz Gasilske zveze Slovenija nam je povedal, da je 80 odstotkov projekta že narejenega. “Po pogodbi bi morali z gradnjo zaključiti v novembru. Trenutno čakamo Občino Zagorje glede sanacije plazu,” je razložil Vižintin.

Poklicali smo tudi na Občino Zagorje, kjer so nam pojasnili, da se je na območju med Evroparkom in bodočim gasilskim poligonom ponovno aktiviral speči plaz v velikosti okoli 2000 kvadratnih metrov. Z Gasilsko zvezo so se dogovorili, da bo Občina naročila projektno dokumentacijo za sanacijo plazu, kar so tudi že storili. Ko bodo le to prejeli, naj bi se z GZS dogovorili o načinih in možnostih sanacije.

Poligon bo sestavljen iz platoja in stolpa za vaje, bazena za vodo in platoja za tehnično reševanje in bo namenjen praktičnemu usposabljanju gasilcev na regijski oziroma lokalni ravni. Tako bodo lahko v Zagorju usposobili gasilce na tečajih za operativnega gasilca, za višjega gasilca ter izvajali pripravljalne vaje na tečajih za nižjega gasilskega častnika in gasilskega častnika ter praktične vaje gasilcev v obliki urjenja enot, oddelkov in skupin. Urili se bodo lahko tudi ostali pripadniki sil za zaščito in reševanje.

FOTOGALERIJA:

V Zagorju podpisani pogodbi za izgradnjo regijskih gasilskih vadbenih poligonov

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Mladi zagorski nogometaši odlični 5. med 40 ekipami

Med 40 ekipami na turnirju Dragan Mance CUP so mladi zagorski nogometaši dosegli vrhunsko 5. mesto. "Udeležba na takšnem dogodku je za naše mlade nogometaše...
-- OGLAŠEVANJE --