-- OGLAŠEVANJE --

FOTO: Parkirišče ob železniški postaji bo zaprto

Ureditev železniške postaje v Litiji je že v polnem teku, delovanje pa trenutno poteka nemoteno, so nam zagotovili iz Direkcije Republike Slovenije za infrastrukturo (DRSI). Za varnost potnikov so poskrbeli z vzpostavljenimi koridorji, gradbena dela naj bi potekala še do konca januarja 2025.

-- OGLAŠEVANJE --

Kako bodo v Litiji porabili preko 20 milijonov evrov, namenjenih za ureditev železniške postaje, smo pisali TUKAJ. Preverili smo, kako potekajo dela in kdaj bo ureditev končana. Da gradbena dela potekajo skladno s terminskim planom, so nam odgovorili na DRSI. Trenutno je v teku gradnja novega otočnega perona ter tretjega in četrtega tira, kar bo zaključeno do konca meseca avgusta. Nato sledi še izgradnja otočnega perona številka 1 ter obnova tirov na obeh straneh.

Predvideno avgusta bodo zaprli parkirišče

Vzporedno poteka tudi gradnja novih sanitarij za potnike v postajnem objektu ter rekonstrukcija podhoda z vgradnjo dvigalnih jaškov. Predvidoma v mesecu avgustu se bo začela še obnova obstoječega parkirišča ob železniški postaji, v naslednjih mesecih pa sledi še prenova čakalnice. Da naj bi parkirišče predvidoma avgusta zaprli, nam je povedal tudi Mario Japić iz Občine Litija, “saj bodo investitorji rušili staro skladišče, ki stoji tik ob železniških tirih. Nadomestno parkirišče bodo uredili ob tirih pod litijskim nogometnim igriščem”.

Iz DRSI so zagotovili še, da so zapore posameznih postajnih tirov, znotraj katerih poteka obnova, načrtovane tako, da je vpliv na odvijanje železniškega prometa čim manjši. V času predvidenih popolnih zapor proge bodo za potnike organizirani nadomestni avtobusni prevozi. Za varen dostop potnikov na perone so vzpostavili koridorje. Glavnina del naj bi bila zaključena predvidoma do konca letošnjega leta, pogodbeni rok za izvedbo vseh del pa je 26. 1. 2025.

Fotogalerija:

Sorodni članki:

Železniško postajo Litija bodo ogradili

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

-- OGLAŠEVANJE --