-- OGLAŠEVANJE --

Železniško postajo Litija bodo ogradili

-- OGLAŠEVANJE --

Prenova železniške postaje Litija se bo začela predvidoma v začetku aprila. V času del bo na območju veljal spremenjen prometni režim. Lokacijo, ki bo med prenovo nadomestila obstoječe parkirišče, še iščejo. 

Spomnimo, obnova litijske železniške postaje, bo obsegala gradnjo dodatnega tira in dveh novih otočnih peronov z vso pripadajočo opremo in nadstrešnicami, obnovo obstoječih tirov, ureditev signalnovarnostnih in telekomunikacijskih naprav ter vozne mreže. Predvidena je tudi obnova obstoječega podhoda in vgradnja dvigal, izvedba javnih sanitarij za potnike ter ureditev parkirišča in avtobusnega obračališča ob postaji.

Prehod preko cestnega nadvoza, na peron po koridorju

Iz Občine Litija so sporočili, da bodo še pred pričetkom del gradbišče ogradili tako, da preko obstoječega podhoda ne bo več možno prehajati. To bo mogoče le preko bližnjega cestnega nadvoza. Za dostopanje potnikov na peron ob prihodu vlaka bodo preko tirov urejeni koridorji. Delovanje železniške postaje naj bi v času načrtovanih gradbenih del potekalo večinoma nemoteno.

 

Trenutno pa je v teku tudi priprava projektne dokumentacije za ureditev parkirišča in avtobusnega obračališča ob postaji, za katero je predviden začetek del v juniju. V času obnove na območju obstoječega parkirišča parkiranje ne bo mogoče, na Občini že iščejo rešitev za nadomestno parkirišče v času gradnje. Zaključek vseh del je predviden konec januarja naslednje leto.

Cesta “čez hrib”, prenovljena železniška postaja, galerija Zagorje-Litija …

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

ANKETA: Kaj bi vi prebrali najprej?

Zanima nas, kakšne vsebine so vam najbolj všeč. Kaj je tisto, kar bi prebrali najprej.
-- OGLAŠEVANJE --