27.7 C
Trbovlje
ponedeljek, 16. maja 2022
ZON.si1+1=2FOTO: Obeta se prenova, razkrivamo načrte

FOTO: Obeta se prenova, razkrivamo načrte

Manjka predavalnica, tihe sobe, študijski prostori, da o knjižnih policah sploh ne govorimo …skratka knjižnica nikakor ne ustreza več današnjim standardom. Precej utesnjeni trboveljski knjižnici, ki od gradnje dvigala nima niti predavalnega prostora, se obetajo boljši časi. 

V želji po posodobitvi so na Občini Trbovlje naročili projekt prenove knjižnice, ki bo v prihodnosti v uporabo dobila še dodatne prostore v zgornjih nadstropjih. Več kot 200 tisoč evrov je občina že namenila za odkupe prostorov, ki bodo v prihodnosti del prenovljene mestne knjižnice.

Knjižnica naj bi se, kot rečeno, širila v zgornjih nadstropjih, tistih, ki jih je v zadnjih letih med svoje nepremičnine pridobila občina. V kratkem se bo iz stavbe odselil Regijski center za obveščanje – te namreč čakajo prenovljeni prostori v stavbi trboveljskega gasilskega doma – in knjižnica bo tja preselila svoje pisarne, na račun pisarniške selitve pa povečala prostor s knjižnimi policami.

Zastarele so tudi instalacije, pove trboveljska županja Jasna Gabrič, ki pričakuje, da bi se za obnovo knjižnice našla državna sredstva. “Želimo si, da se financiranje ministrstev za tovrstne projekte nadaljuje,” obenem pa vidi priložnost za finančno pomoč v novi finančni perspektivi, ki se bo začela prihodnje leto. “Ne vemo še kakšni bodo upravičeni stroški, želimo pa biti pripravljeni in se ob morebitni priložnosti čim prej prijaviti na kakšen razpis.”

 

SORODNI ČLANKI:

V Zasavju v knjižnice včlanjenih 13 tisoč knjižnih moljev

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

Tekom vikenda vlomili v 8 vrtnih lop in ukradli žago, kosilnice, agregat

Le dobrih 12 ur je minilo - od 20. ure zvečer preteklo soboto in do naslednjega dne, nedelje, do 9. zjutraj, pa so hrastniški...
X