22.7 C
Trbovlje
petek, 30. julija 2021
ZON.siAktualnoFOTO: Imaš jajca?

FOTO: Imaš jajca?

Pa moko in vodo. Ter ščepec soli. 14 ekip se je v Hrastniku pomerilo v peki tradicionalnih zasavskih jedi - a vsaki so dodali še svoj pečat.

Hrastnik je v soboto preplavil vonj po funštercu. Tokrat že 6. leto so organizatorji pripravili festival zasavske kulinarike Funšterc. Tekmovalo je 14 ekip v inovativni pripravi dveh tradicionalnih jedi – funšterca in krumpantoča.

Člana strokovne komisije - Iztok Gumzej in Branko Podmenik.
Člana strokovne komisije – Iztok Gumzej in Branko Podmenik.

Prireditev je zgodba društva Rast, ki vsako leto raste in doda kakšen list. Amaterski peki so se pomerili v pripravi dveh jedi funšterca in krumpantoča. Tokrat so izbirali tudi najlepšo stojnico. Jedi je ocenjevala strokovna komisija, zmagovalca pa so izbrali tudi obiskovalci. »Moram reči, da so peki vse bolj izvirni in da se vedno najde nekaj takšnih, ki nas preseneti« je po pokušini dejal vodja restavracije Pivnica Union in član komisije Branko Podmenik. Po oceni strokovne komisije so največ glasov dobili hrastniški plezalci, društvo Špaltna.  Rudarska godba Hrastnik pa je najbolj navdušila obiskovalce. Najbolj simpatično stojnico so pripravili člani Marionetnega gledališča Jurček.

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Največ Zasavcev na Hrvaško, le nekaj manj na dopust kar v domače kraje

Na našem portalu smo pripravili anketo, v kateri smo bralce spraševali, kam se bodo letos odpravili na dopust. Kot kaže, večina odhaja ali pa...