Hrastnik je v soboto preplavil vonj po funštercu. Tokrat že 6. leto so organizatorji pripravili festival zasavske kulinarike Funšterc. Tekmovalo je 14 ekip v inovativni pripravi dveh tradicionalnih jedi – funšterca in krumpantoča.
Prireditev je zgodba društva Rast, ki vsako leto raste in doda kakšen list. Amaterski peki so se pomerili v pripravi dveh jedi funšterca in krumpantoča. Tokrat so izbirali tudi najlepšo stojnico. Jedi je ocenjevala strokovna komisija, zmagovalca pa so izbrali tudi obiskovalci. »Moram reči, da so peki vse bolj izvirni in da se vedno najde nekaj takšnih, ki nas preseneti« je po pokušini dejal vodja restavracije Pivnica Union in član komisije Branko Podmenik. Po oceni strokovne komisije so največ glasov dobili hrastniški plezalci, društvo Špaltna. Rudarska godba Hrastnik pa je najbolj navdušila obiskovalce. Najbolj simpatično stojnico so pripravili člani Marionetnega gledališča Jurček.