19.6 C
Trbovlje
nedelja, 1. avgusta 2021
ZON.siAktualnoFOTO: Helikopterski prevoz opreme in materiala preko Trbovelj

FOTO: Helikopterski prevoz opreme in materiala preko Trbovelj

Trboveljčani se sprašujejo, kaj se dogaja, da že večji del dneva mesto preletava helikopter. Tokrat gre za dela nad skalnim podorom.

Območje podora pri cementarni še vedno potrebuje tri ograje. Eno večjo in dve manjši. Danes s helikopterji na vrh vozijo opremo in material, že jutri se pričnejo dela.

Direktor podjetja Kaskader Peter Poljanec nam je pojasnil, da so dodatne ograje potrebne zaradi varnosti padanja kamenja. Spodnji ograji bodo montirali “na roke”, pri zgornji, največji pa bodo ponovno potrebovali pomoč helikopterja.

Tokrat gre za drugo fazo sanacije brežine, ki vključuje očiščenje brežin, kar so že izvedli in montažo podajno lovilnih ograj. Priprava na montažo se bo začela v prihodnjih dneh, glavna dela pa bodo opravljali v dneh po prvomajskih praznikih, je še pojasnil Poljanec in zagotovil, da bodo dela končana do sredine maja.

Direkcija za ceste je investitor del, za katera bo država odštela okoli 230.000 evrov.

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Toča in neurje, najslabše v Zagorju in Trbovljah

Več gasilskih enot so morali aktivirati trboveljski in zagorski gasilci. Poleg neurja je škodo povzročala tudi toča. Nekatera območja so ostala brez elektrike. Več v...