17.5 C
Trbovlje
nedelja, 19. septembra 2021
ZON.siAktualnoFOTO: "Danes smo vsi zmagovalci"

FOTO: “Danes smo vsi zmagovalci”

Včerajšnje popoldne je v Hrastniku minilo v športnem duhu. V okviru prireditve Športno popoldne s hrastniškimi športniki so se učenci OŠ NHR Hrastnik pomerili v različnih športnih disciplinah, ob tem pa so se jim pridružili še odlični hrastniški športniki Peter Kauzer, Janoš Peterlin, Barbara in Urša Haberl, Tamara Pavčnik, Matic Babič, Marko Tušek, Miha Halzer, Miran Cvet in Denis Šketako. 

Po končanem tekmovanju je sledila razglasitev rezultatov, tekmovalci pa so medalje in diplome prejeli iz rok hrastniških asov. Ekipa kuharjev osnovne šole je pripravila sveže smoothie-je, učenci Srednje šole Zagorje so pripravili prigrizke, medicinski delavki iz ZD Hrastnik pa sta obiskovalcem merili raven krvnega sladkorja.

“Na hrastniške športnike smo ponosni vsi!”

Tudi župan se je preizkusil v metu na koš

“Na hrastniške športnike in njihove dosežke smo lahko vsi ponosni. Prav tako smo danes zmagovalci vsi – tako otroci, starši, organizatorji in vsi ostali, ki smo na kakršenkoli način vključeni v ta projekt in smo opozorili na nujnost zdravega načina življenja. Današnje popoldne hkrati sovpada s svetovnim dnevom gibanja; več bomo gibali, lepše in boljše bomo živeli. Rad bi se zahvalil šoli, ki se je odločila, da formalizira zdrav način življenja. To lepo popoldne, druženje s hrastniškimi športniki, … – hkrati pa skupaj še propagiramo zdrav način življenja, kar prinaša korist za vse,” je za naš portal povedal Miran Jerič, župan občine Hrastnik.

Zdrava šola

Marko Tušek

OŠ NHR Hrastnik se je v projekt Zdrava šola vključila letos, a so za zdrav način življenja skrbeli že prej, je pojasnila Marina Kmet, ravnateljica šole. “Otroke želimo motivirati k temu, da postajajo športniki. Pričakovali smo, da bo motivacija s strani hrastniških športnikov za otroke visoka ter da bo odziv otrok temu primeren. In res je tako, saj se je danes prijavilo kar 96 otrok. Na šoli sicer dnevno izvajamo tudi rekreativne odmore ter tako prekinjamo sedenje, ki je škodljivo za zdravje,” je še povedala Kmetova.


“Povabljen sem bil s strani šole. Gre za zelo dobro stvar, saj otroci spoznavajo različne športe, da niso samo za računalniki in na telefonih. Mislim, da bi se moralo dogodek organizirati vsako leto, kot to počnejo po nekaterih drugih slovenskih mestih. Skratka – super,”
je bil nad organizacijo in samim dogodkom navdušen Marko Tušek, eden od sodelujočih hrastniških športnikov.

Fotogalerija:

Sorodni članki:

Športno popoldne s hrastniškimi športniki

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Toliko povpraševanja, da bodo v Zasavju cepili še v soboto in nedeljo

Iz zasavskih cepilnih centrov na pragu tega konca tedna sporočajo, da odpirajo tudi sobotne termine za namen cepljenja, v Zagorju pa bodo cepili celo...