15.9 C
Trbovlje
ponedeljek, 26. septembra 2022
ZON.si1+1=2FOTO: Cankarčki s profesionalnimi fotografijami na razstavo

FOTO: Cankarčki s profesionalnimi fotografijami na razstavo

Zaradi promocije projekta v okviru evropske kohezijske politike v Sloveniji je trboveljsko šolo obiskala fotografinja Polona Avanzo, ki je napravila fotografije, ki si jih lahko ogledate. Fotografinja je želela vključiti osebe, ki sodelujejo v projektu, so del njega, živijo z njim – in to so učenci OŠ Ivana Cankarja Trbovlje, ki bo v novi preobleki v letu 2021 praznovala 120 let delovanja v tej zgradbi.

V preteklih letih so tudi v občini Trbovlje uresničili številne dobre projekte, podprte z evropskimi sredstvi, ki prispevajo k bolj kakovostnemu življenju ljudi v Sloveniji.
V Službi Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko so pripravili nabor projektov, ki so jih ujeli v fotografski objektiv in na tak način želijo pokazati dobre zgodbe, ki jih skupaj pišejo z evropskimi sredstvi. Te zgodbe so delno predstavljene na fotografski razstavi, ki bo gostovala po različnih slovenskih občinah, delno pa bodo predstavljene v sklopu drugih komunikacijskih aktivnost Službe Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, kot so objave novic na spletni strani, družbenih omrežjih ipd. Na njihovo zaprosilo bodo posredovane tudi Evropski komisiji.

Za fotografiranje je bil izbran tudi trboveljski projekt Trajnostno naravnava ureditev zunanjosti šole z urbanimi vrtički in fotokativnim tlakovanjem.

Projekti kot je ta, pravi ravnateljica Mojca Lazar Doberlet, s svojimi dosežki nazorno pokažejo pomen evropskega sobivanja ter ustvarjanja boljše skupne evropske prihodnosti.

Vrednote Evropske unije so skupne državam članicam v družbi, v kateri vladajo družbena vključenost, toleranca, pravica, solidarnost in nediskriminacija. »S projekti, kot je naš, pa se te vrednote prenašajo v lokalno okolje posameznih enakopravnih članic« je še dodala ravnateljica.

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

Trboveljski policisti v soboto, zaradi alkohola, pobrali 3 vozniška dovoljenja

Policisti v Zasavju so v minulem vikendu poleg rednih nalog obravnavali še: PP Zagorje ob Savi: - v petek so obravnavali prometno nesrečo z manjšo materialno...
X