4.2 C
Trbovlje
ponedeljek, 25. oktobra 2021
ZON.siAktualnoEvropska poslanka na ulici prisluhnila problemom in tudi idejam Trboveljčanov

Evropska poslanka na ulici prisluhnila problemom in tudi idejam Trboveljčanov

Da ne more priti niti do osebnega zdravnika, je svoje težave zaradi novih ukrepov starejši Trboveljčan predstavil predsednici SD Tanji Fajon. Pa govora je bilo o tem, koliko denarja za rudnik je šlo vse prej kot tam, kjer bi moralo. Zasavci so s prstom pokazali tudi na težave pri zaposlovanju.

Sredino dopoldne so SD-jevci namenili občankam in občanom Trbovelj. Kakšno je bilo vzdušje, Fajonova opiše takole: »Če si ti prijazen do njih, so tudi oni do tebe.« Poleg predsednice so pred trgovskim centrom občanom svoj čas namenili tudi poslanci Matjaž Han, Soniboj Knežak in Predrag Baković.

Največ jeze zaradi PCT, da ni več tako prijetno na ulici, pravijo

Namen druženja je bil, da izpostavljene težave in seveda rešitve zanj zbirajo in vključijo v svoj program ter v vizijo države, kakršna občani želijo, da je. Tudi v Zasavju so največje dileme in tudi strahovi zaradi epidemije. »Veliko je jeze zaradi vseh pogojev, predvsem, ker ljudje ne pridejo niti do splošnega zdravnika. Potem taki, ki se niso cepili zaradi pridruženih bolezni ali strahov, nezaupanja do politike, obstoječe vlade,« zasavsko srečanje opisuje Tanja Fajon. Ob stojnici so se ustavili tudi nekdanji rudarji, izpostavili pa problem, po njihovem nepravičnega prehoda iz premogovne regije v to, kar je Zasavje danes.

Da mlada generacija išče priložnosti drugje in da je brezposelnost še vedno velik problem v Zasavju je Fajonovi kristalno jasno, kot pravi se ob vsakem obisku v Zasavju znova spotakne prav ob to tematiko. »Zlasti slišim težave v gostinstvu in turizmu ter manjših podjetnikov, ki morajo vračati posojila, ki so bili zaprti velik del lanskega leta.« Po drugi strani pa je včeraj v Trbovljah slišala kup uspešnih zgodb podjetnikov, ki so tudi ne glede na epidemijo našli tržno niš in uspešno peljali posel.

Ob zaključku našega pogovora evroposlanka zaključi z iztočnico Trboveljčanke, ki je dejala, da na ulici ni več tako prijazno kot je bilo prej. Da je epidemija spremenila ljudi, se strinja naša sogovornica, a ne bi vsega pripisala težavam z virusom. Vse preveč je žaljivega govora in diskreditacije, je prepričana, to pa je predvsem posledica retorike naše vlade in ministrov.

 

 

 

Prispevek je oglasno sporočilo.

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Globoko pod odpadki tli; gasilci bodo na terenu še vso noč

Danes zjutraj je regijski center za obveščanje iz Trbovelj na intervencijo napotil hrastniške gasilce, saj je zagorelo na CEROZ-ovi deponiji Unično. Po devetih urah...