-- OGLAŠEVANJE --

NEVERJETNO: V trboveljskem nasadu podvojene vrednosti na energijskih točkah

-- OGLAŠEVANJE --

Litijanko Katarino ujamemo ravno pri rezanju drobnjaka, ki ga bo odnesla prijateljici. Naročila ji je nekaj vrečic liofiliziranega sadja ter sok aronije, da si izboljša kri in imunski sistem, saj je ravno zaključila dolgotrajno zdravljenje. Ob sprehodu po trboveljskem nasadu pa mimogrede še nabere, kar je trenutno užitnega.

Dolgoletna želja Darje Žnidaršič, da bi na posestvu poleg svojega domovanja v Trbovljah postavila nasad, kjer bi vzgojila zdravilne rastline, se je uresničila pred nekaj leti. Nikakršno naključje ni, da je nasad tudi poln energijskih točk, kar lahko preizkusi vsak obiskovalec. Kako, pojasnimo v nadaljevanju. Da energijske točke tam so, je Darja sama pri sebi dobro vedela že dolga leta, pred štirimi leti pa je to izmerila tudi z inštrumenti. Rezultati so bili že takrat neverjetni – letos pa še dodatno presenečenje.

Iz dveh milijonov Bovisov na 5

Po štirih letih je v Gabrsko ponovno prišel radiestezist Jože Munih, med drugim strojnik, raziskovalec vodnih virov in starih svetišč ter geomant. Izmeril je, da so se energije na točkah povečale, nekje denimo iz dveh milijonov Bovisov na 5 milijonov. Določene točke pa so se premaknile, »kar dokazuje, da energija ni fiksna in se spreminja, tako kot se spreminja narava in z njo tudi mi,« pojasni Darja Žnidaršič.

V nasadu ni prav nič čisto običajno

Nasad je prostor, kjer uspeva aronija, sibirska borovnica, …, pa tudi zelišča, solata in slastno sadje. Iz pridelkov, tistih, ki se ne pojedo sveži, nato nastanejo sirupi, sokovi, v zadnjem letu pa so se v Društvu Calvodas lotili še liofilizacije sadja.

V tem postopku sadje ohrani okus, barvo, aromo in teksturo vključno z vitamini in minerali. Ni dodanega sladkorja, takšno sadje pa niti nima roka trajanja, če je pravilno skladiščeno. V nasadu ni prav nič čisto običajno. Še sirupi, ki so narejeni po starodavni recepturi, so nato pol leta zakopani v zemljo. Tako, kot so to počeli včasih.

Liofilizacija je poseben postopek nizkotemperaturnega sušenja, ki sestoji iz hitrega ohlajanja živil do nizkih temperatur in ekstrakcije kristalno vezane vode. Liofilizacija temelji na globoki zamrznitvi vode v plodovih, ki ji sledi zmanjševanje tlaka in dodajanje dovolj velike količine toplote, da zamrznjena voda v plodovih sublimira neposredno iz trdnega v plinasto agregatno stanje. Vrečica liofiliziranega sadja stane 5 evrov.

Naj si ljudje naberejo, kar hočejo in dajo, kolikor lahko

Že sredi aprila, ko smo nasad obiskali, je bilo rastje bujno. Še mesec ali dva, pa bodo plodovi še večji, rastlinje pa še bogatejše. Že res, da Sončno posest obdajajo visoke energijske vrednosti in da je to resnično košček Trbovelj, kjer vstopiš v drug svet, a brez pridnih delavnih rok Darje in njenega moža Francija, pa še kakšnih pomagačev iz Društva Calvodas, tam ne bi bilo tako, kot je. Ne glede na vložen trud pa sta se zakonca odločila, da v nasad lahko pride vsakdo, si nabere solato, por, poleti maline, borovnice in še kaj, za vse to pa plača, kolikor se mu zdi primerno.

Na Sončni posesti je dobrodošel vsak. Lahko se le sprehodite in si ogledate rajski kotiček Trbovelj, ni vstopnine, niti obveze, kaj vzeti. »Na tem mestu je prostor, kjer kombinacija rastlin ustvarja harmonijo, ta pa je iz dneva v dan drugačna.«

Če želite obiskati nasad v Gabrskem v Trbovljah ali pa bi imeli sok aronije, morda slastne liofilizirane jagode ali kaj drugega, lahko kontaktirate Darjo (041 408 408) ali obiščete FB stran Calvodas – Energetski nasad Sončna posest.

SORODNI ČLANKI:

FOTOGALERIJA: Neverjeten energetski nasad sredi Zasavja

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Sporni nakupi nepremičnin – DA, varnost na zasavskih cestah – NE

Skozi naselje Vače, ki je tudi turistični kraj in pot do spomenika državnega pomena - GEOSS, vodi cesta, ki jo vsakodnevno uporabljajo domačini, turisti...
-- OGLAŠEVANJE --