-- OGLAŠEVANJE --

Dve zasavski šoli dobili zeleno luč za odprtje dodatnih oddelkov

-- OGLAŠEVANJE --

Na Gimnaziji in ekonomski srednji šoli Trbovlje (GESŠ) in Srednji tehniški in poklicni šoli Trbovlje (STPŠ) so z ministrstva za izobraževanje, znanost in šport dobili zeleno luč za odprtje dveh dodatnih oddelkov. Na GESŠ bodo tako lahko sprejeli tudi vse presežne vpisane v program ekonomski tehnik, na STPŠ pa vse vpisane v program računalniški tehnik. 

“Veseli smo, da bomo lahko vpisali vse, ki so se prijavili v program računalniški tehnik,” je povedala ravnateljica STPŠ Marjetka Bizjak. Dodala je, da so sicer precej razmišljali, ali bi zaprosili za dodaten oddelek tega programa, ampak so se potem odločili, da je prošnja upravičena in da je to dobro tudi za razvoj šole. “Program je perspektiven, na trgu dela je veliko povpraševanja po tem kadru, večina dijakov pa se odloči tudi za nadaljevanje šolanja na fakulteti,” je že ob zaprosilu za dodatni oddelek računalništva dejala Bizjakova.

V prihodnjem šolskem letu bodo tako vpisali najmanj 45 dijakov v program računalniški tehnik. Toliko je namreč trenutno vpisanih še po obdobju za prenos prijavnic, bodo pa bodoči dijaki imeli možnost za vpisovanje tudi še v poletnih mesecih, tako da v STPŠ pričakujejo, da jih bodo na koncu v 1. letnik računalništva vpisali še več. Vseh mest imajo sicer zdaj 56, za dva oddelka po 28 dijakov.

V GESŠ še prosta mesta za ekonomskega tehnika in gimnazijo

Jelena Keršnik, ravnateljica GESŠ Trbovlje.

V program ekonomski tehnik na GESŠ pa imajo trenutno vpisanih 36 devetošolcev, tako da bodo podobno kot v STPŠ veseli še morebitnih dodatnih prijav do pričetka šolskega leta, tako v program za ekonomskega tehnika kot tudi za program gimnazije, je povedala ravnateljica GESŠ Jelena Keršnik. “V preteklosti smo imeli v programu ekonomskega tehnika tudi po tri oddelke, tako da smo veseli, da zadnja leta interes spet raste in da bomo prihodnje šolsko leto izvajali dva oddelka v tem programu,” je dejala Keršnikova, prepričana, da bodo s tem dijakom ponudili kakovostnejše šolanje, saj bodo razdeljeni v dva manjša oddelka.

“Organizacijsko pa večjih sprememb ne bo, saj imajo dovolj učiteljev in tudi prostora za dodaten oddelek,” je še povedala Keršnikova, ki je tako zadovoljna z letošnjim vpisom v GESŠ, saj dober vpis beležijo v vseh programih, tudi v športnem oddelku, ki je že polno zaseden in ga bodo zato v prihodnjem šolskem letu izvajali nadnormativno.

SORODNI ČLANKI:

329 prijav v zasavske šole, STPŠ Trbovlje za dodaten oddelek računalništva

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Napihal čez 1 mg/l in kar na licu mesta ostal brez izpita

Policisti so minuli vikend na območju Zasavja poleg rednih nalog obravnavali še: PP Hrastnik V petek je bila občanu zasežena zelena rjava posušena rastlina (sum konoplja)...
-- OGLAŠEVANJE --