17.2 C
Trbovlje
petek, 1. decembra 2023
ZON.siAktualnoDrugi dan v letu bo tradicionalni novoletni pohod na Kum

Drugi dan v letu bo tradicionalni novoletni pohod na Kum

“Spoštovani pohodniki, po dveh “sušnih” letih vas spet vabimo na 41. novoletni pohod na Kum, 2. januarja 2023,” navdušeno vabijo člani PD Kum Trbovlje. 

Pohod bo potekal po ustaljenih pravilih z pričetkom v Trbovljah pri odcepu z glavne ceste za Savo na Kum, zasavski planinci pa se bodo v skupinah odpravili tudi iz smeri Hrastnika in na Videncah za vse tiste, ki bodo prihajali na Kum z južne oziroma vzhodne strani.

Kum v beli odeji leta 2019.

Kot še obljubljajo organizatorji, bodo dobro poskrbeli za brezplačne tople napitke, jubilanti za okrogle udeležbe pa bodo prejeli pisna priznanja, za tiste “zgrešene” tudi za minuli dve leti. Tudi tokrat bodo pohod spremljali gorski reševalci GRS Ljubljana in lokalni planinski vodniki in redarji. Večje, organizirane skupine planinskih društev bodo spremljali lastni planinski vodniki.

Predsednica PD Kum Trbovlje Marjeta Bricl pa ob vabilu še opozarja: “Na Kumu bodo zelo verjetno prave zimske razmere, zato poskrbite za ustrezno planinsko opremo, na pot pa se odpravite dovolj zgodaj, da se še pred mrakom vrnete v dolino. Za pravi planinski pohod priporočamo, da vzamete pot pod noge po planinskih pešpoteh, v kolikor se boste na pot odpravili preko Dobovca, bodite previdni na cesti, tokrat ceste ne zapiramo. Veselimo se vašega obiska!”

Novoletni pohod na Kum bo, a malce drugače

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

Mladoletnik na neregistriranem mopedu, za povrh pa še napihal

Minuli teden so policisti na območju Zasavja poleg rednih nalog obravnavali še: PP Hrastnik V ponedeljek ob 13. uri v Trbovljah prometno nesrečo z materialno škodo,...