23.2 C
Trbovlje
nedelja, 25. julija 2021
ZON.siAktualnoNovoletni pohod na Kum bo, a malce drugače

Novoletni pohod na Kum bo, a malce drugače

Organizatorji, tokrat že 39. tradicionalnega novoletnega pohoda na Kum le tega v klasični obliki odpovedujejo. Dorekli pa so novo obliko pohoda, da bodo vsi zagriženi pohodniki vendarle lahko v svoje knjižice dodali žig vzpona na Kum.

Klasično izvedbo novoletnega pohoda bomo nadomestili s prilagojeno obliko, pove predsednica društva Marjeta Bricl. Namesto pohoda 2. januarja, kot je bilo leta doslej, bo novoletni pohod na Kum v času od 2. januarja in vse do 30. aprila 2021.

Pohodnikom, ki se bodo v tem času povzpeli na Kum po katerikoli planinski poti, bo priznana udeležba na 39. novoletnem pohodu, če bodo v koči udeležbo potrdili z žigosanjem kontrolnega kartončka. Za jubilejno 10., 20. in 30. udeležbo pa bodo prejeli priznanje po pošti v primeru, da bodo ob žigosanju svoje podatke zaupali oskrbnikom koče. Seveda pa morajo pohodniki v tem času spoštovati veljavne protikoronske ukrepe, še opomni predsednica.

Kot pravijo v planinskem društvu: »S tem želimo številnim pohodnikom, ki jim novoletni pohod predstavlja začetek planinskega leta in ki zvesto zbirajo žige s tega pohoda, omogočiti individualno in varno udeležbo na pohodu in hkrati zagotoviti neprekinjeno izvedbo naše tradicionalne prireditve.«

Tudi virtualni pohod

Ker 2. januarja 2021 ne bo klasičnega novoletnega pohoda na Kum, se namesto tega lahko 2. januarja od 0.01 do 24.00 ure na spletnih straneh www.pd-kum.si in https://www.pzs.si/ udeležite virtualnega pohoda. Izmed vseh virtualnih pohodnikov bodo izžrebali tri in jih nagradili s planinsko malico na Kumu.

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Nastavite budilke! Že jutri prvi zasavski nastop!

Čez nekaj minut se uradno pričnejo Olimpijske igre 2020, ki jih bomo lahko spremljali tudi na nacionalni televiziji. Prvi Zasavec, ki bo nastopil na...