4.2 C
Trbovlje
ponedeljek, 25. oktobra 2021
ZON.siAktualnoDokončno je: 'padel' bo še letos

Dokončno je: ‘padel’ bo še letos

Do konca letošnjega leta bo ‘padel’ skoraj 70-metrski dimnik toplarne Polaj v Trbovljah.

Po besedah direktorja Komunale Trbovlje Milana Žnidaršiča na gradbeno dovoljenje za rušitev dimnika sicer še čakajo, računajo pa, da ga dobijo v kratkem. Zato je komunala že objavila javni razpis za rušitev dimnika toplarne Polaj. Ponudbe sprejemajo do 25. septembra.

Lahko bi se zrušil

Milan Žnidaršič

“Sanacija dimnika, ki že več kot 20 let ni v uporabi, ni smiselna, saj nazaj na ogrevanje s premogom ne bomo šli. Njegovo vzdrževanje bi bila le začasna rešitev. Poleg tega mu grozi nevarnost zrušitve, saj se je notranji plašč odlepil od dimnika,” odločitev utemeljuje Žnidaršič.

Kako bo potekalo rušenje dimnika na Polaju še ni dokončno določeno, izvajalec bo ponudil svojo varianto. Zagotovo pa ga ne bodo minirali, ker so v bližini stavbe. Demontaža in rušenje dimnika naj bi se pričela po 26. oktobru, dela pa naj bi izvajalec zaključil najkasneje do 31. decembra letos.

SORODNI ČLANKI:

Da ne bo ogrožal okolice

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Globoko pod odpadki tli; gasilci bodo na terenu še vso noč

Danes zjutraj je regijski center za obveščanje iz Trbovelj na intervencijo napotil hrastniške gasilce, saj je zagorelo na CEROZ-ovi deponiji Unično. Po devetih urah...