0.2 C
Trbovlje
sreda, 6. decembra 2023
ZON.siAktualnoDobili pismo, da nimajo več zdravnice

Dobili pismo, da nimajo več zdravnice

Izvedena je bila prekinitev izbire osebnega zdravnika, izberite si novega – je bila informacija, ki so jo hrastniški starši prejeli po pošti.

Zmeda med ZZZS in Zdravstvenim domom

Starši so bili v prvi vrsti zmedeni, ker mnogi od njih sploh niso vedeli za zdravnico Martino Novak, ki je oziroma je bila pravzaprav zobozdravnica in to na OŠ Narodnega heroja Rajka v Hrastniku. Mamica, ki nam je za pismo sporočila, se je najprej obrnila na Zdravstveni dom Hrastnik, kjer sprva za dr. Novakovo sploh niso vedeli, ko je včeraj hotela na lokalno enoto ZZZS-ja, je bila ta že zaprta.

“Prekinitev izbire osebnega zdravnika”

Na dopisu poslanem s strani ZZZS-ja niso zapisali, da gre za zobozdravnico, temveč so uporabili le izraz osebni zdravnik. Zato je starše zaskrbelo, da bi ostali brez stalnega pediatra – pa čeprav niso tega izbrali.

V Zdravstvenem domu Hrastnik so pojasnili, da gre za avtomatski sistem, kjer je zdravstvena zavarovalnica vsem, ki imajo šolskega zobozdravnika poslala omenjeno pismo in tudi sami niso vedeli, da bodo starši takšno obvestilo prejeli. “Zaradi zamenjave stalne zobozdravnice v šolski zobni ambulanti Zdravstvenega doma Hrastnik (lokacija Osnovna šola NHR), vas naprošamo, da ponovno opravite izbiro svoje osebne zobozdravnice oz. osebne zobozdravnice vašega otroka” pozivajo v Hrastniku.

Starši morajo svojim otrokom izbrati novega osebnega zdravnika oziroma zobozdravnika, seznam le teh najdejo v čakalnicah zdravstvenega doma. V Šolski zobni ambulanti ZD Hrastnik lahko občani izberejo Heleno Hobič, dr. dent. med., ki jo v času porodniškega dopusta nadomešča Marijana Ivanova, dr. dent. med.. Zobozdravnika pa lahko starši izberejo tudi izven kraja svojega bivališča, le da mora ta imeti pogodbo za opravljanje dejavnosti z zdravstveno zavarovalnico (ZZZS).

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

FOTO: Iz Dola je Miklavž odšel na veličasten sprevod v Zagorje

Miklavž se je najprej ustavil na Dolu pri Hrastniku, kjer so pripravili bazar, nato pa se je v spremljavi orkestra, bruhalcev ognja in množičnih...