21.3 C
Trbovlje
četrtek, 16. septembra 2021
ZON.siAktualnoDa ne bo ogrožal okolice

Da ne bo ogrožal okolice

Rušitev 70-metrskega dimnika Toplarne Polaj je napovedana za letos, a datum, kdaj se bo to zgodilo, še ni znan.

Pred rušenjem še gradbeno dovoljenje in javni razpis

Milan Žnidaršič

Projektna dokumentacija za rušitev dimnika Toplarne Polaj je namreč še v izdelavi. V izdelani dokumentaciji bo tudi projektantska ocena stroškov in stopnja ogroženosti. “Pred rušitvijo bomo morali najprej zagotoviti finančna sredstva, pridobiti gradbeno dovoljenje in izvesti javni razpis rušitve, takrat bomo dobili tudi točno vrednost odstranitve dimnika,” je razložil direktor Komunale Trbovlje Milan Žnidaršič.

So zneski rušitve dimnika res previsoki?

Na podlagi študije možnih scenarijev za rušitev oziroma sanacijo dimnika, ki jo je že izdelal Gradbeni inštitut ZRMK, je bila vrednost rušitve po Žnidaršičevih besedah ocenjena od 130.000 do 200.000 evrov, glede na tehnologijo rušenja. “Do sedaj so bile izdelane le okvirne ocene stroškov sanacije in rušitve, ki so pripomogle k odločitvi, ali bomo dimnik sanirali ali rušili. Sanacija dimnika bi bila predraga, tudi glede na to, da ga že okoli 20 let ne uporabljamo.”

In kako Žnidaršič odgovarja na očitke o previsokih cenah za rušitev dimnika?
“Vsi komentarji so pavšalni in zelo nestrokovni. Kot dobri gospodarji smo dolžni vzdrževati komunalno infrastrukturo v takšnem stanju, da ne ogroža okolice.”

SORODNI ČLANKI:

Odločitev je padla, rušili bodo

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Regija bogatejša za novo napravo za novorojenčke

Danes dopoldan je v Splošni bolnišnici Trbovlje potekala krajša slovesnost ob predaji najnovejše naprave za fototerapijo novorojenčkov, ki jo je v okviru projekta T-2 ♥...