12.2 C
Trbovlje
petek, 22. oktobra 2021
ZON.siAktualnoCigler Kralj: 14 milijonska investicija v Hrastniku in 700 tisočakov vreden prizidek...

Cigler Kralj: 14 milijonska investicija v Hrastniku in 700 tisočakov vreden prizidek v Zagorju

Sedanji neprimeren objekt za starejše občane v Hrastniku

S področja skrbi za starejše se je minister za delo, družino, socialno delo in enake možnosti Janez Cigler Kralj dotaknil Varstveno delovnega centra Zasavje in ostalih socialnih zavodov, izpostavil pa Hrastnik, ki je “preživel res težke čase med korona epidemijo in veliko sil je usmerjenih v reševanje perečega problema – neprimerne stavbe. Delamo vse, da bi v prihodnjem letu lahko začeli z gradnjo razbremenitvene enote.”

Ta investicija bo po ocenah težka skoraj 14 milijonov evrov in ima načrtovano kapaciteto 150 postelj. “Prihodnje leto bo ključno, da se začne gradit, nato pa upamo, da bo šlo vse po neki normalni časovnici in se bodo lahko v doglednem času preselili stanovalci in stanovalke iz neprimernega objekta, ki je bil v osnovi zgrajen in uporabljan kot dijaški dom.” 

Bližajoča se investicija za VDC Zasavje

Minister Cigler Kralj je izpostavil še prizidek, ki se ga zelo veselijo predvsem uporabniki in uporabnice, ki tu živijo. “Bil sem deležen prisrčnega sprejema in krasnega vpogleda v njihovo vsakdanje življenje,” ni skrival čustev in nato nadaljeval: “S skoraj 700 tisoč evrov vrednim prizidkom mislim, da bomo lahko šli naproti in omogočili boljše pogoje ljudem, ki tu delujejo in bivajo.” VDC Zasavje – enota Zagorje ima eno od strani stavbe že zaščiteno in je kot je potrdila direktorica dr. Špela Režun so se dela že začela.

Druga velika tema je trg dela

Ministrov obisk pri zasavskih gostiteljih

Zasavje je regija, ki ima močno razvito malo gospodarstvo, in se nahaja v postrudarskem, postelektrarniškem obdobju in kakor v večini države, je tudi tukaj pomanjkanje delovne sile. “Po tem ko je med covidom sicer naraslo število brezposelnih (nekaj čez 1000), je Zasavje zdaj na polovici omenjenega števila in še, potrebe obstajajo – tudi v socialnovarstvenih zavodih in imamo velik izziv, da te, ki so še v evidenci brezposelnih podpremo, da bi šli delat in odgovorili na to potrebo delodajalcev,” pravi minister.

Po zadnjih podatkih je zasavski odstotek brezposelnosti nad slovenskim, saj znaša 8.4%, medtem, ko je številka na nacionalni ravni za odstotek manjša: 7,3%.

SORODNI ČLANKI:

Že desetletje se izmika gradnja doma na Leši

Korak naprej: podpisali pogodbo za prizidek enote Zagorje

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

ZGODBA: Nekdanja radeška županja zbolela za rakom, tri leta kasneje še hčerka

Rak, ne le na dojkah, pač pa vsakršna oblika raka in vsaka resnejša bolezen, je osebna zgodba vsakega posameznika in njegovih svojcev. V prvi...