24.9 C
Trbovlje
četrtek, 16. septembra 2021
ZON.siAktualnoCelodnevno Parado učenja prvič gosti Zagorje

Celodnevno Parado učenja prvič gosti Zagorje

Dogodek, ki bo jutri tekom celotnega dne potekal v občini Zagorje ob Savi, bo vodila rdeča nit “Z vseživljenjskim učenjem in gibanjem do zdravja in vitalnosti.” Parada učenja 2021 se bo odvijala na več ločenih prizoriščih: na mestni ploščadi, v parku dr. Janeza Drnovška in v športno-rekreacijskem parku Evropark.

Dogodek je namenjen vsem generacijam, širjenju kulture vseživljenjskega učenja, spodbujanju socialnega vključevanja v regiji in spodbujanju gibanja vseh generacij, častni pokrovitelj Parade učenja 2021 pa je župan občine Zagorje ob Savi Matjaž Švagan.

Glavno dogajanje bo od 9. do 12.ure na mestni ploščadi, kjer obljubljajo bogat program na odru in stojnicah, saj se bo pelo, plesalo, ustvarjalo in še kaj. Navzočim bo družbo delal tudi ambasador učenja Jure Tori s pevko Niko.

V parku dr. Janeza Drnovška bo od 9. do 17. ure na ogled slikarska razstava udeleženk tečaja Slikanje za dušo, s svojimi izdelki se bodo predstavile tudi klekljarice, prikazan bo verižni člen kot rezultat uspešnega sodelovanja Erasmus projekta ZLU, LU Jesenice in Vrtca Zagorje …

V športno-rekreacijskem parku Evropark pa bo od 15. do 18. ure organiziranih več gibalnih kotičkov: učna ura nordijske hoje, nogometni kotiček, pilates kotiček … Za malce več adrenalina bodo poskrbeli na poligonu pump tracku s pomočjo članov Kolesarskega kluba Zagorska dolina.

Na dan Parade učenja bo omogočen voden ogled Virtualnega muzeja rudarstva 4. Dritl. Tudi Zasavski muzej v Trbovljah in Muzej Hrastnik bosta na dan parade odprla svoja vrata, prav tako pa tudi Weinbergerjeva hiša v Zagorju.

“Prek 30 sodelujočih organizacij, 20 stojnic in pester program – pridružite se nam in videli boste, da sta učenje in gibanje zabavna,” navdušeno napovedujejo organizatorji iz Zasavske ljudske univerze.

PODROBEN PROGRAM JE NA VOLJO TUKAJ!

 

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Regija bogatejša za novo napravo za novorojenčke

Danes dopoldan je v Splošni bolnišnici Trbovlje potekala krajša slovesnost ob predaji najnovejše naprave za fototerapijo novorojenčkov, ki jo je v okviru projekta T-2 ♥...