22.5 C
Trbovlje
četrtek, 16. septembra 2021
ZON.siAktualnoBodo zagorski plezalci trenirali doma?

Bodo zagorski plezalci trenirali doma?

Občina Zagorje je končno začela reševati težave zagorskih plezalcev, ki želijo trenirati na plezalni steni v Športni dvorani Zagorje. Zanje do zdaj niso našli prostih terminov za trening.

Kot smo že pisali, je največja težava v tem, da plezalna stena stoji nad obema prehodoma iz garderob v dvorano, zaradi varnosti plezalcev in drugih uporabnikov v dvorani pa med plezalnim treningom dvorane ne more uporabljati nihče drug. Dvorana naj bi bila po besedah Karmen Cestnik, v. d. direktorice Zavoda za šport Zagorje, ki upravlja s Športno dvorano Zagorje, vedno zasedena.

Po 15 letih našli rešitev

Primož Štendler
Primož Štendler

“Na včerajšnjem sestanku se je rešitev čudežno našla,” pravi svetnik NSi Primož Štendler, ki je na zadnji seji občinskega sveta izpostavil težave plezalcev. “Do avgusta 2017 bodo plezalci imeli prost termin za trening, po avgustu 2017, ko bodo novi termini uporabe dvorane, pa bodo dobili boljše pogoje. Izbrali smo tudi koordinatorja, ki bo urejal zadeve.” 

Štendler je prepričan, da plezalna stena ne bo samevala, redno jo bo uporabljalo vsaj 20 plezalcev. Doma pa bo lahko treniralo tudi najmanj 10 mladih, ki ji zdaj starši vozijo na treninge v Trbovlje. Glede na to, v kakšnem razcvetu je športno plezanje v Sloveniji in kako odmevne rezultate dosegajo slovenski plezalci, bodo morda v prihodnjih letih najboljši slovenski plezalci tudi iz Zagorja.

Športna dvorana Zagorje naj bi bila vedno polno zasedena.

V Zagorju nikoli ne pridejo na vrsto

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Regija bogatejša za novo napravo za novorojenčke

Danes dopoldan je v Splošni bolnišnici Trbovlje potekala krajša slovesnost ob predaji najnovejše naprave za fototerapijo novorojenčkov, ki jo je v okviru projekta T-2 ♥...