22.5 C
Trbovlje
četrtek, 16. septembra 2021
ZON.siAktualnoV Zagorju nikoli ne pridejo na vrsto

V Zagorju nikoli ne pridejo na vrsto

Da bi plezalci lahko uporabljali plezalno steno v zagorski športni dvorani, bi zaradi varnosti ta morala biti prazna. Kar v praksi pomeni, da zaradi zasedenosti dvorane plezalci nikoli ne pridejo na vrsto. Preostane jim le, da trenirajo v drugih občinah.

Težave zagorskih plezalcev je na zadnji seji občinskega sveta izpostavil svetnik NSi Primož Štendler, ki pravi, da bi na plezalni steni v zagorski športni dvorani zagotovo dnevno treniralo vsaj 15 plezalcev. Bodo njihove težave rešili na sestanku z Zavodom za šport Zagorje, ki ga je v kratkem obljubil zagorski župan Matjaž Švagan?

športna dvorana zagorje1
Plezalna stena stoji med obema prehodoma iz garderob v dvorano.

Napačno umeščena v dvorano

RK zagorje4

Vzrok za to, da plezalne stene skorajda ni mogoče uporabljati, naj bi bila v napačni umestitvi v 3.000 kvadratnih metrov veliko športno dvorano. Plezalna stena namreč stoji nad obema prehodoma iz garderob v dvorano, zaradi varnosti plezalcev in drugih uporabnikov v dvorani pa med plezalnim treningom dvorane ne more uporabljati nihče drug, je na Štendlerjeva vprašanja odgovarjala Karmen Cestnik, v. d. direktorica Zavoda za šport Zagorje, ki upravlja s športna dvorana zagorje3Športno dvorano Zagorje.

Vedno zasedena

Športna dvorana je po besedah Cestnikove zasedena od 7. ure zjutraj do 22.30 zvečer. Uporabljajo jo šolarji OŠ Ivana Skvarče, dijaki Srednje šole Zagorje, Košarkarski klub Zagorje, Rokometni klub Zagorje, ŠD Mlinše, Nogometni klub Zagorje. Za vikende pa v njej potekajo tekme in turnirji.

Jo bodo preselili?portna_dvorana_zagorje_001

Izven dvorane plezalne stene ni mogoče postaviti, ker je namenjena notranji uporabi. Razmišljali so tudi o gradbeni rekonstrukciji, to je prestavitvi vhodov in garderob v dvorano, a so neizvedljive. Rešitev Cestnikova vidi v tem, da plezalno steno prestavijo v novo telovadnico OŠ Toneta Okrogarja, ko bo ta seveda zgrajena.

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Regija bogatejša za novo napravo za novorojenčke

Danes dopoldan je v Splošni bolnišnici Trbovlje potekala krajša slovesnost ob predaji najnovejše naprave za fototerapijo novorojenčkov, ki jo je v okviru projekta T-2 ♥...