17.3 C
Trbovlje
sreda, 5. oktobra 2022
ZON.siAktualnoBodo v Trbovljah dočakali prevzem odgovornosti za astronomske cene ogrevanja?

Bodo v Trbovljah dočakali prevzem odgovornosti za astronomske cene ogrevanja?

Trboveljski občinski svetniki se še vedno ne morejo zediniti, na koga pokazati s prstom zaradi občutno dražjega ogrevanja v tej zimi. Čeprav je ogrevalna sezona skoraj pri koncu, želijo ne le vedeti, kako bo javno podjetje Komunala Trbovlje saniralo izgubo, temveč tudi kakšne bodo posledice dviga cen ogrevanja za občane.

Na občini so sicer predlagali, da bi glede na situacijo v Komunali sprejeli sklep, da bi vodstvo podjetja na vsaki letošnji redni seji občinskega sveta predstavilo sprotno poslovanje, tako glede likvidnosti, finančnega stanja na zadnji dan v tekočem mesecu in prihodnje načrte glede vira ogrevanja, da ne bi bili odvisni zgolj od enega energenta. Vendar so bili v opoziciji odločni, da je zgolj seznanjanje svetnikov s poslovanjem podjetja premalo.

Direktorja komunale na seji ni bilo

Svetniške skupine so tako med dobro uro premora skušale doseči izredno sejo občinskega sveta, na kateri bi dobili vpogled v samo poslovanje javnega podjetja in postopanje nadzornega sveta v preteklem obdobju, vendar za sklic izredne seje niso našli pravne podlage. Županja Jasna Gabrič bo zato predvidoma danes s svojo ekipo poiskala možnosti za sklic redne seje občinskega sveta že v marcu. Takrat svetniške skupine pričakujejo tudi prevzem odgovornosti za poslovne odločitve v Komunali, ki jih zdaj plačujejo občani, so bili jasni predvsem opozicijski svetniki SDS in DNK.

Nekateri opozicijski svetniki namreč za slabo voljo Trboveljčank in Trboveljčanov ob odpiranju komunalnih položnic krivijo vodstvo občine, češ da je občina ustanoviteljica javnega podjetja in bi zato morala že prej reagirati na (slabe) odločitve vodstva Komunale. A Gabrič vztraja, da občina ni tista, ki bi spremljala vsak korak poslovanja javnih podjetij, da pa ima možnost vložitve pobude za menjavo nadzornega sveta in odpoklic vodstva javnega podjetja prav občinski svet.

Direktorja Komunale Trbovlje Tomaža Trotovška, ki po izstopu z Liste Jasne Gabrič deluje kot samostojni občinski svetnik, na seji ni bilo. Po naših informacijah je svojo odsotnost opravičil le nekaj minut pred pričetkom seje.

SORODNI ČLANKI:

Kje je cenejši topel radiator – v Zagorju, Trbovljah ali Hrastniku?

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

Popolna zapora ceste nad Abecedo

Občina Hrastnik obvešča, da bo popolna zapora lokalne ceste LC 122020 HRASTNIK–PRAPRETNO–HRASTNIK na odsek ABCDE–Prapretno–odcep Retje. Zaradi gradnje kanalizacije bo popolna zapora lokalne ceste od...
X