12.2 C
Trbovlje
petek, 22. oktobra 2021
ZON.siAktualnoBo treba kar porušiti?

Bo treba kar porušiti?

“Pa ne že spet,” se je pridušal Trboveljčan, ki je želel po najbližji poti pripešačiti do športne dvorane Polaj, a je naletel na zaprte stopnice. Zgodba, ki se je že prevečkrat ponovila, pravi.

Slabo narejene, velikokrat popravljane

Stopnice vodijo iz Opekarne do dvorane Polaj na Šuštarjevi koloniji, so pa tudi najbližja pot za številne dijake Srednje tehniške in poklicne šole Trbovlje.

Lastnica stopnic je občina Trbovlje: “Stopnice so zaprte, ker se ponovno krušijo zaradi slabe izvedbe in slabe kvalitete betona, ki nima dodatkov proti vremenskim vplivom.” Vremenski vplivi so stopnice poškodovali, zato so bile že večkrat delno obnovljene. Na konstrukcijo stopnic so bile v sklopu obnove ponovno prilepljene čelne in stopne obloge iz naravnega žganega kamna.

Trenutno na občini pridobivajo strokovno mnenje, ali morajo stopnice v celoti porušiti ali pa jih bodo obnovili: “V kolikor bo potrebno stopnice v celoti porušiti in izdelati nove, bo potrebno naročiti PZI dokumentacijo z geodetskim posnetkom obstoječega stanja, zaradi napačnega razmerja višine med posameznimi stopnicami, evidentiranje poškodb in izris v digitalni obliki.”

SORODNI ČLANKI:

Bodo sramoto na Polaju le uredili?

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

ZGODBA: Nekdanja radeška županja zbolela za rakom, tri leta kasneje še hčerka

Rak, ne le na dojkah, pač pa vsakršna oblika raka in vsaka resnejša bolezen, je osebna zgodba vsakega posameznika in njegovih svojcev. V prvi...