-- OGLAŠEVANJE --

ŠOKANTNO: Bo primer proti zasavski poslanki zastaral?

-- OGLAŠEVANJE --

Bo primer, v katerega je vpletena zasavska poslanka SMC, nekdanja direktorica trboveljskega Centra za socialno delo, prej zastaral kot dobil sodni epilog? Tožilci in policija si ga namreč še vedno podajajo sem in tja.

“Zadeva je še v dopolnitvi na policiji,” nam je na naše vprašanje, v kateri fazi postopka je omenjena kazenska ovadba, kratko odgovorila višja državna tožilka in začasna vodja državnega tožilstva v Ljubljani Katjuša Čeferin.

Kmalu leto dni od vložitve kazenske ovadbe

Policisti so sicer preiskavo, v katero je zaradi sumov nepravilnosti pri poslovanju trboveljskega Centra za socialno delo vpletena nekdanja direktorica, zdaj poslanska SMC Irena Grošelj Košnik, zaključili že decembra lani in podali kazensko ovadbo zaradi storitve več uradno pregonljivih kaznivih dejanj. Poleg nje so kazensko ovadili tudi nekdanjo računovodkinjo Natašo Perme Guzej in nekdanjo vršilko dolžnosti direktorice Natašo Pavlovič.

Omenjenim trem kazensko ovadenim med drugim očitajo nepravilnosti pri najemanju kreditov in (ne)plačevanje prispevkov za socialno varnost zaposlenih ter prirejanje bilanc (več TUKAJ).

In kaj pravijo na policiji

Policija je na zahteve tožilstva kazensko ovadbo dopolnila v drugi polovici marca letos. “Julija pa je bilo iz tožilstva na pristojno enoto posredovano obvestilo, da ni možno pregledati določenih podatkov na priloženih CD-jih, s katerimi je bila dopolnjena kazenska ovadba,” pravijo na Policijski upravi Ljubljana. “Opravljeni so bili naknadni razgovori s pojasnili s strani kriminalista in tožilke. Nadalje pristojna policijska postaja po preverjanju ni prejela nobenih novih zahtev po dopolnitvi s strani tožilstva,” še zatrjujejo na Policijski upravi Ljubljana.

SORODNI ČLANKI:

Kazensko ovadena, a vseeno “potegnila” že 130.000 evrov

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Objavljamo seznam lokacij, kjer bodo jutri merili z radarji!

Maraton nadzora hitrosti bo na teh lokacijah potekal jutri, 19. aprila med 6. in 18. uro. Z vnaprejšnjim obveščanjem voznikov in objavo lokacij želijo...
-- OGLAŠEVANJE --