-- OGLAŠEVANJE --

70 in 3 letnik sta pritekla v cilj, kjer ju je pričakalo sonce

Šport, lepo vreme, dobra glasba, jedača in pijača. Vse to in še dobra energija se je minulo soboto dogajalo na Kalu. Dveh že znanih tras, ki vodita po gozdnih, travniških in cestnih poteh ter prvič izvedenega Hrastkovega teka, 1,3 km dolge trase za osnovnošolce, se je skupno udeležilo skoraj 200 tekačev.

-- OGLAŠEVANJE --

Zmagovalci Hrastkovega teka so bili vsi udeleženci

FOTO: Foto klub Hrastnik

“Udeležba mladih nadobudnih tekmovalcev nas je izjemno razveselila, saj se jih je na progo podalo več kot 50,” je sporočil direktor Zavoda za kulturo, šport, mladino in turizem Hrastnik, Miha Mirt. Na teku so jih razdelili v skupine po triadah šolanja. Kljub temu pa so se našli tudi predšolski udeleženci. Tako je bil najmlajši tekač, za katerega so gledalci po besedah direktorja zelo glasno navijali, star 3 leta. Teka se je udeležil z očetom. “Za udeležence Hrastkovega teka lahko vsekakor rečemo, da so zmagovalci vsi, saj so se neustrašno pognali po kalski planini in ekspresno prihiteli nazaj v cilj,” je bil mnenja Mirt. Prvi pa so v cilj pritekli Aleksej Zelenik in Nika Mokotar iz 1. triade, Vid Romih in Pika Jazbec iz 2. triade ter Matic Ristovnik in Dženana Avdić iz 3. triade.

Kljub slabi napovedi, jih je na cilju pričakalo sonce

FOTO: Foto klub Hrastnik

Najstarejši tekač, ki je pretek traso razglednih 12, je bil star 70 let. Naslov absolutnega zmagovalca trase je znova pridobil Miran Cvet, absolutna zmagovalka je postala Anja Zlatečan, 6-kilometrsko progo pa sta najhitreje premagala Aleš Zelenik in Tina Zupančič Bergant. Kljub slabi vremenski napovedi, je tekmovalce, skupaj z navijači in pohodniki, na cilju pričakalo sonce. Tako, pravijo organizatorji, se nihče ni mogel upreti pozitivni energiji na prizorišču, kjer je bilo poskrbljeno za dobro glasbo, hrano in pijačo.

“Visoka udeležba na teku in pohvale tekmovalcev, ki še vedno dežujejo na družbenih omrežjih, so neustavljiva motivacija, da prihodnje leto pripravimo še boljši, še večji in še odmevnejši Hrastnik Trail #5,” je še dodal Mirt.

Hrastniški tek bo v vsakem vremenu, “muokr si tku al pa tku” pravi idejni vodja

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

NEVERJETNO: Projekta trboveljskih dijakov z mednarodno postajo poletela v vesolje

Na Mednarodni vesoljski postaji so astronavti uporabljali program, ki so ga napisali dijaki 2. in 3. letnika Srednje tehniške in poklicne šole Trbovlje. Dijaki...
-- OGLAŠEVANJE --