28.9 C
Trbovlje
sreda, 16. junija 2021
ZON.si1+1=2Zlata raziskovalna odprava

Zlata raziskovalna odprava

Projekt MEPI – Mednarodno priznanje za mlade – je v GESŠ Trbovlje uspešno vpeljan že vrsto let. V šoli so že imeli srebrnike, imajo tudi zlatnika, v letošnjem šolskem letu pa se MEPI nadaljuje na zlati stopnji. Ker so del tega projekta tudi odprave (poleg veščin, prostovoljstva, športa, neznanega prijatelja – na zlati stopnji), so se konec junija srebrniki odpravili na zlato. Praviloma sta odpravi dve, vendar so se na Nacionalnem uradu MEPI letos odločili, da se zaradi koronavirusa izpelje samo ena.

Letošnja zlata raziskovalna odprava se je odvijala na Goričkem. Monika, Ilhana, Nika, Jernej in Aljaž so se iz Gederovcev odpravili k Ledavskemu jezeru (kmetija Ferencovi), postavili tabor in tam preživeli tri noči. Veliko časa so namenili raziskovanju rastlinstva in živalstva, del odprave pa je bil namenjen tudi hoji, saj so na dan prehodila okoli 15 kilometrov. Tako so spoznali Ropočo, Rogašovce, S. Jurija, Lemerje, predvsem pa se seznanili z lepotami tega konca naše Slovenije.

Vse odprave imajo na poti kontrolne točke in ocenjevalce (tokrat Katarina Bola Zupančič in Maruša Stoklasa Drečnik). Na točkah je vedno dobrodošla sveža voda in senca. Zlatniki so tako s to odpravo dodali piko na i in to stopnjo uspešno zaključili.

 

Maruša Stoklasa Drečnik,

koordinatorica programa MEPI na GESŠ Trbovlje

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Odprto cepljenje tudi v Zagorju

Zdravstveni dom Zagorje bo v soboto, 19. junija, organiziral še eno odprto cepljenje proti covid-19, na katerega lahko pridejo nenaročeni občani. Cepljenje bo potekalo...