-- OGLAŠEVANJE --

Že prvi dan več kot 600 brezplačnih izposoj

Preko 2000 naslovov knjig je trenutno na voljo za brezplačno izposojo preko platforme COBISS Ela, ki je zaživela v tem tednu. Izbira se vsak dan še malo poveča.

-- OGLAŠEVANJE --

Zaživela je nova platforma za izposojo elektronskih knjig COBISS Ela, ki jo bodo uporabljale vse slovenske splošne knjižnice in bo ljubiteljem knjig omogočila lažji dostop do branja. “Sistem je zamenjal starega, ki je bil tržno naravnan. Majhne knjižnice, ki razpolagajo z manjšim zneskom finančnih sredstev, zato niso imele na voljo toliko e-knjig, kot bi si želeli,” nam je povedal bivši direktor zagorske knjižnice Matej Strgaršek iz Združenja splošnih knjižnic.

Matej Strgaršek

Z novo platformo se bodo člani knjižnic posluževali enostavnejše, hitrejše in bolj kakovostne izposoje tako imenovanih e-knjig. Uporaba bo za člane brezplačna, prav tako za založnike, ki so vključeni v sistem. Ti so v tem trenutku slovenski, kasneje načrtujejo tudi tuje. “Že v ponedeljek je bilo več kot 600 izposoj. V sistemu so odlične knjige, tako uspešnice kot tudi novo izdane knjige,” je še poudaril Strgaršek, ki je navdušen nad branjem na bralniku.

Sorodni članki:

V Zagorju bodo iskali novega direktorja

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

-- OGLAŠEVANJE --