-- OGLAŠEVANJE --

Zavod, ki je skrbel za najdene živali iz Zagorja in Trbovelj, zapira svoja vrata

Zavod Prijazne male zverinice je celjsko zavetišče za živali, ki je skrbel tudi za zapuščene mačke in pse iz občin Zagorje in Trbovlje. Ker zaradi hude bolezni direktorja zapirajo svoja vrata, so z občinama prekinili sodelovanje. Preverili smo, kam se lahko obrne občan zasavskih mest, če najde zapuščeno hišno žival.

-- OGLAŠEVANJE --

Da vrata zavetišča Prijazne male zverinice, ki je prevzelo najdene domače živali iz območja Zagorja in Trbovelj, zapirajo, nam je potrdil direktor Niki Mehle. Zaradi bolezni bo zavod zaprl, prekinil je tudi pogodbi z Občinama Zagorje in Trbovlje. “Nekaj je še odpovednega roka. Bo pa zavetišče delovalo naprej pod drugim imenom, zato bodo verjetno možne nove pogodbe s prevzemniki,” je povedal za ZON.si.

Ob najdbi zapuščenega psa na območju občine Zagorje se najditelji lahko obrnejo na Kinološko društvo Zagorje, ki ga najditelji lahko pokličejo na telefonsko številko 031 308 114, so sporočili na Občini Zagorje. Predsednik društva Alojzij Klančišar nam je zatrdil, da se odzovejo takoj: “Psa hitro poiščemo in preverimo, ali ima vstavljen čip s podatki lastnika. Z našo intervencijo lahko celo znižamo stroške za lastnika, saj mu ni potrebno plačevati stroškov zavetišča”. Pri tem je pojasnil, da se srečujejo z različnimi situacijami. V večini gre za izgubljene pse, sodelujejo pa tudi v primeru smrti lastnika, ko ta ni imel drugih svojcev ali pa niso bili pripravljeni prevzeti psa. Da je danes manj zapuščenih psov kot denimo pred desetimi leti, je Klančišar pripisal obveznemu čipiranju in večji ozaveščenosti lastnikov. Poleti tako ni več porasta zapuščenih domačih živali, še najbolj pogosto beležijo pobege psov okoli božiča in novega leta.

Za živali v litijski občini skrbi zavetišče Meli center Repče, dosegljivi so na telefonski številki 031 331 336, v Hrastniku zavetišče Veterinarska postaja Sevnica s telefonsko številko (07) 816 02 10. Iz Občine Trbovlje pa so sporočili, da imajo trenutno to področje urejeno, za naprej pa ustrezne rešitve še iščejo.

Sorodni članki:

Bi lahko za zapuščene živali poskrbeli v novem zasavskem zavetišču?

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

-- OGLAŠEVANJE --