21.3 C
Trbovlje
četrtek, 16. septembra 2021
ZON.siAktualnoZasavsko smetišče – zasedeno!

Zasavsko smetišče – zasedeno!

Na regijskem centru za ravnanje z odpadki Ceroz so uspeli pridobiti "dodatne smeti" in imajo trenutno povsem zapolnjene kapacitete.

Že pred časom smo pisali, da bi več odpadkov iz več občin vplivalo na nižjo ceno tudi na položnicah Zasavcev. Trenutno poleg zasavskih v Uničnem svoje smeti odlaga še 6 občin iz Goriške regije in glede na okoljevarstveno dovoljenje, ki dovoljuje 20.000 ton, je Ceroz 100 odstotno zaseden. »Nekateri po Sloveniji nam zavidajo, da nam je to uspelo« je ponosno dejal direktor Ceroza Vili Petrič in dodal še podatek, da ima naprimer Ljubljana le 57 odstotno zaseden center.

45 odstotkov manj odpadkov

ceroz (5)Količina odpadkov se je v zadnjih 10 letih zmanjšala za 45 odstotkov še pojasni Petrič. Več občin, ki odlagajo smeti v Uničnem naj bi vplivalo tudi na ceno zasavskih uporabnikov, a na položnicah se to kot zmanjšanje ne bo opazilo.

Direktor pojasnjuje: »Iz povečane količine odpadkov so stroški neposredno manjši. Na položnice to trenutno nima vpliva, ker je cena še vedno ista kot je bila prej. Cene vmes sploh nismo dvignili«. Je pa nov izračun predviden jeseni, ko bodo upoštevali polno zasedenost Cerozovih kapacitet. Vseeno pa je treba vedeti, da bo cena, po besedah direktorja kljub temu še narasla, upoštevati je namreč treba infrastrukturne objekte, ki jih je treba skozi najemnino odplačevati.

 

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Regija bogatejša za novo napravo za novorojenčke

Danes dopoldan je v Splošni bolnišnici Trbovlje potekala krajša slovesnost ob predaji najnovejše naprave za fototerapijo novorojenčkov, ki jo je v okviru projekta T-2 ♥...