-- OGLAŠEVANJE --

Zasavski podjetnik: “Ljudem se ne ljubi delati”

Vas zanima kateri poklici imajo v Zasavju največ možnosti za zaposlitev?

-- OGLAŠEVANJE --

V letu 2016 se je na Zavodu RS za zaposlovanje, na območni enoti Trbovlje, ki zajema občine Hrastnik, Trbovlje, Zagorje in Litija, na novo prijavilo kar 395 oseb.

Na zavodu so se na novo prijavili iz različnih razlogov; 37 je bilo iskalcev prve zaposlitve, 262 se jih je prijavilo zaradi izteka pogodbe za določen čas, 5 zaradi stečaja podjetja, 49 zaradi trajnih presežkov.

Najbolj iskani poklici so …

V Zasavju je, s strani delodajalcev, največ povpraševanja po delavcih za preprosta dela v predelovalnih dejavnostih, predvsem na področjih kovinarstva, strojništva in elektrotehnike, po voznikih težkih tovornjakov in vlačilcev, natakarjih, kuharjih, zidarjih, orodjarjih, varilcih, strokovnih delavcih za zdravstveno nego, vzgojiteljih in pomočnikih vzgojiteljev predšolskih otrok, učiteljih razrednega pouka in zdravnikih specialistih (razen splošne medicine), nam pove Lijana Vidic Ristič, direktorica trboveljske enote Zavoda RS za zaposlovanje.

Zadevo preverimo še sami. V ponedeljek, 23. januarja, je na spletnih straneh zavoda objavljenih 282 prostih delovnih mest, ki “vabijo” delavce iz trboveljske območne enote. V Zasavju iščejo 22 delavcev, 12 v Trbovljah in v Hrastniku in Zagorju po 5.

“Ljudem se ne ljubi delati”

Trditev, da se delodajalci srečajo z veliko težavo, ko želijo zaposliti novega delavca, nam potrdi podjetnik Boris Bobek iz Hrastnika. V začetku januarja je na zavodu objavil oglas za prosto delovno mesto natakarja. V treh tednih sta ga poklicala le dva kandidata, še ta zgolj informativno, nam pove.

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

FOTOGALERIJA: Gasilci so se sami “lotili” evropskih projektov, s katerimi posodabljajo svoje prostore in opremo

Kar sami so pripravili projekt, se javili na razpis za evropska sredstva in z njimi postavili sončno elektrarno na streho ter prenovili prostore. Gasilski...
-- OGLAŠEVANJE --