-- OGLAŠEVANJE --

Zasavski bazeni “pokajo po šivih”

Ob začetku kopališke sezone smo preverili stanje na vseh treh okoliških bazenih.

-- OGLAŠEVANJE --

Z začetkom kopalne sezone na bazenu Radeče so zadovoljni, nam potrdi Klemen Nikolič ter doda, da se klub temu dodatnih kopalcev ne bi branili. Obiskanost je, kot na vseh ostalih odprtih bazenih, seveda odvisna od vremena, v povprečju pa so prejšnji teden beležili tudi po 120 kopalcev dnevno.

Sonce, voda, zrak, svoboda

Vodo redno ogrevajo s pomočjo kolektorjev na prijetnih 25-26⁰C. Na bazenu pravijo, da opažajo predvsem dve različni skupini obiskovalcev in sicer stalne kopalce, ki prihajajo vsakodnevno in kopalce iz vse Slovenije, ki jih obiščejo nekajkrat na leto. “Smo eden najstarejših in najlepših bazenskih kompleksov v Sloveniji, tudi po arhitekturi. Pri nas dobite vse – sonce, vodo, zrak, svobodo,” so še dejali na bazenu Radeče.

Vodo je potrebno ohlajati

Akrotermalna voda, ki se nahaja v bazenih bazenskega kompleksa Aquaroma v Rimskih Toplicah prihaja iz globine 986 metrov in ima ob izviru približno 39⁰C, zato vodo ohlajajo in ohranjajo temperaturo med 29-33⁰C, nam pojasnijo v Aquaromi.

“Z začetkom kopalne sezone smo zadovoljni. Opažamo, da se kopalci vračajo k nam, hkrati pa beležimo tudi “nove” kopalce,” pravijo. Bazeni so bili sicer zgrajeni že v obdobju med obema vojnama in so jih obnovili pred desetimi leti, ob odprtju bazenskega kompleksa.

Prihajajo tudi od drugod

Da se na njihov bazen kopalci vračajo ter prihajajo tudi od drugod, ne le iz domače in sosednjih občin, nam povedo na bazenu v Trbovljah. Vodo v plavalnem bazenu ogrevajo na 25⁰C, vsakodnevno pa na bazenu zabeležijo od 50 pa vse do 300 kopalcev.

“Ob res vročih dnevih beležimo tudi po 100 kopalcev, ki se udeležijo večernega plavanja,” izvemo, sicer pa pravijo, da so njihovi kopalci pretežno mladina ter upokojenci.

SORODNI ČLANKI:

Prvi kopalci že na bazenu

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Prostori so nabito polni – ukrepanje je nujno!

Takojšnje ukrepanje od pristojnih zato pričakujejo zasavske odrasle osebe z intelektualno oviro in vsi, ki jih v življenju podpirajo. Sestavili so skupino za vizijo...
-- OGLAŠEVANJE --