21.3 C
Trbovlje
četrtek, 16. septembra 2021
ZON.siAktualnoZasavske ulice bodo zavzele šeme

Zasavske ulice bodo zavzele šeme

Bliža se pust in tudi v Zasavju bodo potekala številna pustna rajanja in sprevodi.

Sami si izdelajte masko za otroško pustovanje

V Hrastniku začnejo že zgodaj. V soboto, 10. februarja, ob 10. uri, otroke vabijo na  delavnico ‘Izdelaj si pustno masko sam’, ki jo v večnamenskem družbenem objektu Podkraj 91/a organizira KS Steklarna v sodelovanju z Občinskim društvom prijateljev mladine Hrastnik.

Otroško pustovanje bo na vrsti ob 17. uri, v Športni dvorani Hrastnik, kjer bodo pustne šeme rajale s pevko Claudio.

Pustni ples prirejajo na Dolu, ob 20. uri, v dolski kinodvorani v organizaciji Mladinskega centra Hrastnik in KS Dol pri Hrastniku. Zabavala vas bo skupina Folk idoli. Vstopnina, ki vključuje tudi večerjo, je 12 evrov. Najboljše maske bodo nagrajene. Karte lahko kupite v Cvetličarni Joli Dol pri Hrastniku in Mladinskem centru Hrastnik.

Pustni karneval v Zagorju

Zagorjani se bodo na pustni karneval podali ob 14. uri, pustne maske se bodo sprehodile od Vašhave do Weinbergerjeve hiše. Ob 15. uri bo sledilo veselo rajanje na Mestnem trgu.

V Trbovljah zimo odganjali tudi kurenti

Sprevod pustnih mask Skupaj preženimo zimo bo v Trbovljah potekal na nadeljo, 11. februarja. Pričel se bo ob 15. uri, ko se bodo pisane maškare v spremstvu kurentov sprehodile od mestnega parka do Delavskega doma, kjer se bodo zabavale v družbi Mojce in Kaličopka.  Če bi deževalo, bo program v avli Delavskega doma.

V Litiji edini pustni karneval na temo politike

Na debeli četrtek, 8. februarja, bo ob 11. uri, na Valvazorjevem trgu potekal prevzem pustne oblasti z Jasno Kuljaj. Prvič se bo uradno predstavila tudi nova maskota litijskega karnevala – Litko.

Otroški pustni živ-žav bo na vrsti v soboto, 10. februarja, ob 10. uri, v litijski Športni dvorani. ‘Predvolilni boj na vasi’ se bo začel ob 15. uri, ko bodo litijske ulice zavzele karnevalske skupine. V trdem boju bo pomagala nova maskota karnevala – Litko. Pustne maske bodo rajanje zaključile ob 20. uri v športni dvorani s skupino Modrijani.

V Litiji se bodo zabavali tudi na pustni torek, 13. februarja. Ob 9. uri bo v knjižnici Litija potekal Pravljični pust. Otroški pustni karneval pa bo na Valvazorjevem trgu, ob 10.30.

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Regija bogatejša za novo napravo za novorojenčke

Danes dopoldan je v Splošni bolnišnici Trbovlje potekala krajša slovesnost ob predaji najnovejše naprave za fototerapijo novorojenčkov, ki jo je v okviru projekta T-2 ♥...