0.4 C
Trbovlje
petek, 8. decembra 2023
ZON.siAktualnoZasavska smučišča v nizkem štartu, ampak ...

Zasavska smučišča v nizkem štartu, ampak …

Da bi obratovali, si želijo tudi upravitelji zasavskih, sicer manjših smučišč.

Kot je povedal Uroš Jazbec, predsednik Smučarskega društva Hrastnik, zasneževanja, da bi si pripravili ustrezno podlago, nimajo. Tako so odvisni od narave. In seveda trenutno veljavnih ukrepov.

Rajska dolina, dec 2020.

V Rajski dolini tik pod Kalom nad Hrastnikom so sicer naprave pripravili na obratovanje, a brez večje pošiljke snega smučanje ne bo mogoče. Prav tako tudi bo, ob trenutnih ukrepih, ki veljajo za smučišča, Rajska dolina ostala zaprta. Pogoji so popolnoma nemogoči, pove Jazbec, ki si sicer iskreno želi, da bi nataknili sidra na vlečnico in se s prvimi smučarji zapeljali po kalski strmini.

Pripravljeni so tudi na smučišči Vidrga, ki leži v Zagorju tik ob istoimenskemu gostišču. Ker gre za eno najnižje ležečih smučišč, se na same padavine ni mogoče zanašati. Pripravljene imajo snežne topove in želijo si, da bi v naslednjih dneh začeli z zasneževanjem. A s takšnimi omejitvami kot so trenutno najverjetneje računice, da bi sploh odprli ni, pravi Sebastjan Vidrgar vodja smučišča. Želijo si, da bi otrokom vendarle omogočili zunanjo športno aktivnost, saj se v zadnjih mesecih gibajo bistveno manj. A če sprememb pri ukrepih ne bo, bo to praktično nemogoče.

Na Medvednici v akcijo že ta vikend

Medvednica leta 2017

Tudi na Medvednici nad Trbovljami so že pošteno pripravljeni in željni smuke. Vsa dovoljenja za obratovanje in priprave naprav so že stekle, tudi zadnje sneženje zadostuje za prvo smuko. Kot so nam povedali v Smučarskem društvu Trbovlje planirajo odprtje smučišča že ta vikend. V primeru, da bo čez vikend močno snežilo, bodo odprli dan, dva kasneje. Smučarji bodo s seboj morali imeli negativen covid test, prodaja kart pa bo zagotovljena na prostem.

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

Župan zahteva ukrepe, sicer bo predlagal razrešitev direktorice

Da je stanje resno, so bili tokrat več kot enotni vsi svetniki zagorskega občinskega sveta. Stanje v ZD Zagorje je vse slabše, javnost pa...